5-2-3
vko.29 // 26.7.2020

Honka niukkaan voittoon RoPS:sta (FC Honka-RoPS 1-0)

Borjas Martin iski Hongan 1-0-maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka jatkaa tappioitta Veikkausliigassa kukistettuaan sunnuntaina kotonaan RoPS:n 1-0.

Ottelun ainoan osuman iski Hongan Borjas Martin jo reilun vartin pelin jälkeen rangaistuspotkusta.

Keltamusta kotijoukkue aloitti ottelun erittäin vahvasti ja painoi vahvalla pelaamisellaan pelin RoPS:n päätyyn. Avausmaali oli todella lähellä yhdennellätoista peliminuutilla, kun Duarte Tammilehto vapautti upeasti Borjas Martinin karkuun RoPS-puolustukselta. Espanjalaishyökkääjän kuti kolahti epäonnisesti tolppaan.

Seuraavasta tilanteesta Jonas Levänen lähetti maalille matalan keskityksen, mutta Jean Dongou ei aivan ylettänyt palloon.

Kauaa ei kuitenkaan enää tarvinnut maalia odottaa. Atte Sihvonen kaatoi Jerry Voutilaisen rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Borjas Martin ja espanjalaisen tarkka laukaus vei Hongan 1-0 johtoon.

RoPS:n avausjakson paras paikka syntyi viitisen minuuttia ennen taukoa. Daniel Carr syötti Enoch Banzalle, jonka kovan laukauksen Tim Murray sai kuitenkin torjuttua kulmapotkuksi.

Aivan jakson lopussa Robert Ivanov pääsi vielä kokeilemaan Tammilehdon kulmapotkusta, mutta ohjaus suuntautui maalin ohitse. Taukoa lähdettiin viettämään Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen nelivitonen oli ensimmäistä tasaisempi. RoPS sai luotua jakson ensimmäisen vaarallisen paikan 54. minuutilla, mutta Enoch Banzan laukaus karkasi yli Honka-maalin.

70. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Lucas Kaufmann laukoi boksin rajoilta. RoPS-vahti Martin Kompalla torjui kudin ja puolustus hoiti myös paluupallosta syntyneen puolittaisen tilanteen.

Loppuminuuteilla maalipaikat jäivät vähiin, eikä ottelussa nähty lisämaaleja. Näin Honka otti kauden toisen voittonsa loppulukemin 1-0.

FC Lahti – FC Honka Lahden stadionilla maanantaina 3.8. kello 18.30 ja RoPS – TPS Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 1.8. kello 17.00.

Lähde: FC Hongan verkkosivut