4-3-3
vko.29 // 21.7.2020

RoPS ja Ilves tasasivat pisteet (RoPS-Ilves 1-1)

RoPS ja Ilves kävivät tiukan taistelun pisteistä. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS ja Ilves kohtasivat tiistain ainoassa Veikkausliigaottelussa. Joukkueet päättyivät 1-1 (0-0)-tasapeliin.

Ukkosen uhka oli leijaillut koko tiistain Rovaniemen yllä. Aivan ottelun alla pieni sadekuuro onneksi raikasti painostavaa ilmaa tehden katsojien olon mukavammaksi. Myös kenttä oli sateen jäljiltä liukas.

Ottelun avausminuutit Ilves oli hallitsevampi. RoPS paransi jakson edetessä ja sai hyviä kontrolloituja jaksoja. Avausjakson kenties varmimman maalipaikan rakenteli RoPS. Nopeasta vastahyökkäyksestä Tuomas Kaukua pelasi oikealta Danny Carrin kautta vasemmalle Jussi Niskalle. Niskan laukaus viuhui ohi. Veikkausliigauran avausmaali jäi odottamaan seuraavaan Honka-otteluun.

Toisen jakson alun Ilves painosti vahvemmin. Vieraiden johtomaali oli kuitenkin onnekas, kun Naatan Skyttän kulmapotku upposi suoraan RoPS-maaliin. Ilves perääntyi, joka antoi RoPS:lle mahdollisuuden. RoPS:n Vesa Tauriainenkin reagoi tilanteeseen vaihtamalla hyökkäävämmän Veka Pyynyn toppari Eerik Kantolan tilalle.

Rovaniemeläisyleisö joutui odottamaan kavennusta piinaavan pitkään. Lopulta 88. minuutilla Matias Tammisen kauden toinen osuma vapautti tunnelman.

Ilves-vahti Mika Hilander ei onnistunut liimaamaan eteen pudonnutta Obed Malolon kulmapotkua. Tamminen oli kärppänä paikalla, ja junttasi pallon läheltä kattoon.

Ilves matkustaa seuraavaksi lauantaina HJK:n vieraaksi ja RoPS kohtaa sunnuntaina vieraskentällä FC Hongan.