AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
RoPS
5-2-3

11

(0-0)

Yleisöä 1500

Ilves
4-3-3
vko.29 // 20.7.2020

Ennakko: RoPS-Ilves

Ennakko: RoPS-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan alkuviikon kierroksen avaa tiistaina pelattava kamppailu RoPS – Ilves.

Ilves ja RoPS kohtasivat toisensa tänä vuonna jo Suomen Cupissa. B-lohkon hännille jääneet rovaniemeläiset eivät pärjänneet lohkonsa voittaneen kissapedon käsittelyssä, kun Pirkkahallilla merkkautettiin 3–1-lukemat.

Tuosta on kuitenkin vierähtänyt jo aikaa ja Veikkausliigassa on nyt takana kolme täyttä kierrosta. Kahden tappion jälkeen RoPS avasi pistetilinsä viime perjantaina pelaamalla kotikentällään 2–2-tasapelin FC Hakaa vastaan.

– RoPS on muuttunut paljon viime vuosista ja samalla nuorentunut. Menemme vaaralliseen paikkaan, sillä he ovat saaneet ensimmäisen pisteensä ja haluavat varmasti lisää kotikentällään, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää.

Yhden ottelun enemmän pelannut Ilves puolestaan tasasi puntit KuPSin kanssa pelaamalla maalittoman tasapelin Ratinassa.

– Meille jäi perjantain pelistä käteen itseluottamus omaan puolustamiseen. Olemme päästäneet liikaa maaleja ja nyt nollapeli antoi mahdollisuuden taistella pisteistä. Se oli osoitus siitä, että teemme asioita täydellä sydämellä.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen pitää Ilvestä yhtenä sarjan vaarallisimmista joukkueista.

- Heillä on todella selkeä pelitapa. Heillä on työteliäs ja tehokas joukkue, Tauriainen arvioi vastustajaansa.

- Joka kausi he ovat tuoneet peliinsä jonkin uuden vivahteen. Tällä kaudella heidän tavaramerkkinään on ollut ylhäältä prässääminen, jota he tekevät useammalla pelaajalla.

Ilveksen pelitapa voi olla onnistuessaan tehokas, mutta siinäkin on haavoittuvuutensa.

- Kun sen prässin alta pääsee pois, niin sitten on tilaa edetä, Tauriainen varoittaa.

Pitkä vierasmatka voi olla uhkan sijasta Ilvekselle myös mahdollisuus. Hektisen ottelu- ja harjoitusohjelman keskellä on hyvä saada myös viettää rauhaisaa aikaa joukkueen kesken.

– Lähdimme matkaan jo varhain maanantaiaamuna ja treenaamme vielä myöhään illalla. Pyrimme käyttämään junamatkan hyödyksi. Jutellaan rauhassa ja ollaan joukkueen kanssa yhdessä. Lopulliset päätökset taktiikastamme syntyvät rautatien päällä.

Rovaniemen Palloseuran sairasosasto alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään. Ensimmäisenä pelikuntoon on toipunut kapteeni Eetu Muinonen. Myös HJK-lainat Enoch Banza ja Kalle Katz ovat nyt pelikelpoisia. Maalivahti Matias Niemelä pelasi sunnuntaina RFA:n riveissä.

Ilvekseltä ovat sivussa loukkaantuneet Joona Veteli, Ilari Mettälä ja Eero Tamminen sekä lisäksi lähellä siirtoa ulkomaille oleva Yusif Moussa.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 21.7. kello 18.30.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut