3-3-4
vko.28 // 17.7.2020

Ilves ja KuPS jäivät maaleitta (Ilves-KuPS 0-0)

Mika Hilander piti maalinsa puhtaana. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja KuPS pelasivat maalittoman tasapelin joukkueiden kohdatessa toisensa Tampereella.

Ilves oli avausjaksolla hallitsevampi osapuoli, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Lähimmäksi pääsi Lauri Ala-Myllymäki, jonka yritys kilpistyi tolppaan.

Toisella puoliajalla pelin juoni pysyi pitkälti samanlaisena, mutta maaleja kumpikaan joukkue ei pystynyt tekemään.

Ensimmäinen keltavihreiden laukaus nähtiin kahden ja puolen minuutin jälkeen, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi ampumaan oikealta puolelta. Juuri ennen numero kympin laukausta, Ilari Mettälä satutti jalkansa. Iiro Järvinen korvasi Mettälän vain neljän minuutin kohdalla.

Naatan Skyttä osoitti vaarallisuuttaan useampia kertoja, reilun vartin jälkeen nuori pelintekijä pääsi laukomaan kymmenestä metristä. Laukaus painui kuitenkin metrin verran ohi vasemmasta tolpasta.

19. minuutin kohdalla keltavihreät lähtivät Iiro Järvisen ja Jairin voimin nopeaan vastahyökkäykseen, joka päättyi Ala-Myllymäen sijoitukseen oikeaa kulmaa kohti. Vieraiden maalivahti Otso Virtanen nappasi pomppineen pallon hyppysiinsä.

Keltavihreiden ensimmäinen kortti nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun vanhan keskikenttäpelaajan Jarkko Wissin reaktiot heräsivät ja Ilves-koutsi jatkoi pallon eteenpäin keskialueella. Erotuomari Mohammad Al-Emara muistutti keltaisella kortilla, että nykyisen päävalmentajan on pysyttävä valkoisten kalkkiviivojen ulkopuolella.

Kapteeni Hilander esitti ottelun komeimman torjunnan 39. minuutin jälkeen. Vieraiden Juho Pirttijoki pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta Ilves-kippari esti kuopiolaistopparin aikeet hienolla heittäytymisellä.

Pari minuuttia tästä, keltavihreät sahasivat oikean laidan auki, Jair pääsi keskittämään ja löysi boksista Ala-Myllymäen. Tämän laukaus kaarsi Virtasen yli ja osui lopulta ylärimaan. Ottelun avausmaali oli enemmän kuin lähellä.

Ja taas pari minuuttia tästä, Usman Sale sai jalan vapaaksi oikealta puolelta. Keskitykseltä vaikuttanut laukaus osui Hilanderin yli ylärimaan. Jatkotilanteesta Udo puski niukasti ohi Ilves-maalin.

Kotijoukkue pääsi ensimmäisen jakson lisäajalla kokeilemaan kahteenkin otteeseen boksin sisältä, kun sekä Ala-Myllymäki sekä Tiemoko Fofana pääsivät laukomaan. Virtanen kuitenkin selvitti molemmat tilanteet.

Kotijoukkueen toisen jakson ensimmäinen hyvä paikka nähtiin 58. minuutin kohdalla, kun Skyttä teki 50 metrin nousun pallon kanssa ja pääsi laukomaan lopulta kymmenestä metristä. Virtanen pystyi selvittämään laukauksen.

Vieraiden ensimmäinen paikka syntyi reilun tunnin jälkeen, kun Ilmari Niskanen pääsi keskittämään ja parin pomppupallon jälkeen vieraiden kippari Ville Saxman laukoi niukasti ohi maalin.

Diogo Tomás toi ryminää keltavihreiden hyökkäyspäähän voittaen useampia pitkiä palloja kotijoukkueelle, mutta äärimmäisen vaarallisia maalipaikkoja ei nähty.

Ottelun ollessa jo lisäajalla, Jair paini vieraiden boksissa pariinkin otteeseen ja keskikenttäpelaaja vietiin aikamoisella painiotteella lattiaan. Erotuomari Al-Emara ei kuitenkaan nähnyt syytä rangaistuspotkulle.

Näin ollen pisteet tasattiin 90. ja muutaman lisäaikaminuutin jälkeen lukemin 0-0. Yleisöä Ratinassa perjantai-iltana oli täysi tupa, eli hienot 3260 katsojaa.

KuPS on neljän pelin jälkeen edelleen tappioitta ja on kerännyt nyt kahdeksan pistettä. Ilves on pisteen perässä.

Ilves matkustaa seuraavaksi tiistaina RoPS:n vieraaksi ja KuPS isännöi FC Lahtea.

Lähde: Ilveksen verkkosivut