AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-2-1

00

(0-0)

Yleisöä 3260

KuPS
3-3-4
vko.28 // 16.7.2020

​Ennakko: Ilves-KuPS

​Ennakko: Ilves-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Kahden vieraspelin jälkeen palaa Ilves takaisin Ratinaan ja saa perjantaina vastaansa hallitsevan mestarijoukkueen KuPS:n.

Tämä kausi on alkanut Ilveksen kannalta sikäli erikoisesti, että päästettyjä maaleja on kasassa tehtyjä enemmän. Yleensä tilanne on ollut selvästi päinvastainen, joten valmennus onkin joutunut miettimään pelisuunnitelmiinsa muutoksia.

Hyökkäyspään pelaaminen on sujunut Ilvekseltä tuloksekkaasti. Myös maalien jakaantuminen useammalle pelaajalle kertoo joukkueelta löytyvän ratkaisuvoimaa leveällä rintamalla. Ilari Mettälä on toistaiseksi ainoana onnistunut kahdesti, kerran molemmissa pelaamissaan otteluissa. Molemmissa otteluissa hän myös tullut vaihdosta sisään, joten pelattuja minuutteja kohden hän ollut todella tehokas.

Kuopiolaiset ovat aloittaneet Veikkausliigassa kuten mestareilta sopii odottaakin, sarjataulukon kärkipaikkaa hallussa pitäen. KuPS on voittanut sekä HIFK:n että FC Interin ja viime sunnuntaina joukkue ylsi tasapeliin Espoossa FC Honkaa vastaan.

– KuPS on varmaankin Veikkausliigan juoksuvoimaisin ja energisin joukkue. He eivät ota riskejä oman pelin avaamisessa ja heillä on myös todella taitavia pelaajia. He ovat vahvoja sekä 1vs1-tilanteissa että kaksinkamppailuissa ylipäätään, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss näkee.

– Meidän pelaajiltamme täytyy löytyä tahtoa voittaa nuo kaksinkamppailut, joita pelissä tulee useita. Niissä tilanteissa myös yleensä sattuu, joten kipukynnys on oltava korkealla. Meidän täytyy myös pystyä hallitsemaan itsemme ja rauhoittumaan pallon kanssa noiden kaksinkamppailujen jälkeen. Peli ei saa mennä roiskimiseksi ja hätäilyksi.

Ilves on pystynyt hyvin hyödyntämään laajaa pelaajarinkiään, sillä kolmessa ottelussa on kentällä esiintynyt jo 21 pelaajaa. Joukkueen terveystilannekin on melko hyvä, eikä perjantain ottelusta pitäisi loukkaantumisen vuoksi puuttua kuin Joona Veteli.

Kuopion Palloseura lähtee perjantain liigakierrokselle sarjajohtajan asemassa. Joukkue on pelannut vahvan alkukauden hankkien seitsemän sarjapistettä kolmesta ensimmäisestä pelistä. Tampereelta lähdetään jälleen tavoittelemaan ehjää joukkue-esitystä ja sitä kautta hyvää lopputulosta.

- Me lähestymme ottelua normaalilla tavalla. Me haluamme saavuttaa korkean tason kaikessa tekemisessämme. Me olemme olleet hyviä puolustuspäässä, emmekä ole antaneet vastustajille paljon paikkoja. Hyökkäyspäässä me haluamme enemmän tilanteita, me lähdemme Tampereelle voittamaan ja sitä varten me tarvitsemme tilanteita, päävalmentaja Arne Erlandsen toteaa KuPS:n sivuilla.

Joukkueeseen liittynyt keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen ei pääse pelaamaan vielä Tampereella. Kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa ensi maanantaina ja Pennanen on edustuskelpoinen KuPS:ssa sitten, kun pelaajaa koskevat kansainväliset pelilupa-asiat saadaan järjestymään asianmukaiseen kuntoon.


Ilves - KuPS Ratinan stadionilla perjantaina 17.7. kello 18.30.

Lähde: Ilveksen verkkosivut ja KuPS:n verkkosivut