3-5-2
vko.27 // 7.7.2020

KuPS kukisti Interin (KuPS-FC Inter 1-0)

Juho Pirttijoki oli KuPS:n sankari.

KuPS sai maukkaan revanssin Suomen Cupin puolivälierätappiosta kaatamalla FC Interin kotikentällään 1-0 (0-0).

Ensimmäisellä puoliajalla KuPS:lla oli parhaimmat paikat ja maukkaimmat mahdollisuudet osuivat KuPS:n Urho Nissilälle ja Ilmari Niskaselle. 40. minuutilla Nissilä itse alusti tilanteen ja pääsi lopulta kokeilemaan Interin rangaistusalueella pomppivaan palloon, mutta laukoi ohi maalin. Viisi minuuttia myöhemmin Ilmari Niskanen sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueella, mutta kuti kilpistyi ristikkoon ja toiselle puoliajalle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui KuPS:n hallinnassa ja taistelu palkittiin 69. minuutilla, kun Juho Pirttijoki puski kulmapotkusta kotijoukkueen johtoon. Inter oli lähellä tasoitusta lisäajalla, kun vapaapotkusta Arttu Hoskonen pääsi puskemaan, mutta hänen puskunsa kilpistyi ylärimaan ja näin KuPS kuittasi pisteet ja otti kauden toisen voittonsa.

KuPS hyökkäsi voimakkaasti koko ottelun ajan ja Inter oli pitkään vaikeassa pelillisessä ahdingossa. Voimalla vyörynyt KuPS-joukkue kehitti ottelussa ison määrän mainioita maalintekotilanteita, joista ei kuitenkaan onnistuttu viimeistelemään.

Ratkaisu tapahtui, kun Ilmari Niskanen syötti kulmapotkun lyhyenä Urho Nissilälle, jonka keskityspallo lensi Pirttijoen ulottuville. Topparin tarkka puskupallo upposi maalin ylänurkkaan tuoden kuopiolaisille toisen peräkkäisen liigavoiton.

KuPS kohtaa seuraavassa ottelussaan sunnuntaina vieraskentällä FC Hongan. Inter sen sijaan isännöi lauantaina Ilvestä.

Lähde: KuPS:n verkkosivut