AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 1826

FC Inter
3-5-2
vko.27 // 6.7.2020

Ennakko: KuPS-FC Inter

Ennakko: KuPS-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura pääsee tiistaina pelaamaan odotetun kotiavauksensa, jossa vastustajaksi saapuu kova kilpakumppani FC Inter.

Inter ja KuPS kohtasivat kesäkuussa Suomen cupin ottelussa Turussa, jolloin Inter vei voiton vasta rangaistuspotkuilla, ja nyt on uusi kova koitos jälleen edessä.

- Jokainen peli on aina kova, eikä mitään saa koskaan helpolla. Inter on erittäin hyvä joukkue. Meidän pitää olla alusta alkaen 100-prosenttisen valmiita ja me valmistaudumme otteluun hyvin. Voittamaan me tietenkin lähdemme ja pelissä meidän pitää näyttää 100-prosenttisen parastamme hyvää joukkuetta vastaan, KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen pohtii tiistaisen kotiottelun ulottuvuuksia.

Interin päävalmentaja José Riveiro odottaa myös mielenkiinnolla huomista ottelua.

– Molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti maalintekoon omilla erilaisilla tavoillaan ja uskon, että myös näemme maaleja. Varmasti näemme tasaisen ottelun ja korkearytmistä pelaamista pelin eri vaiheissa, Riveiro arvioi.

Inter lukeutuu Veikkausliigan kovien ja laadukkaiden huippujoukkueiden joukkoon. Taitava Inter tulee tarjoamaan mestarijoukkueelle kovan vastuksen. Joukkueiden väliset ottelut ovat muodostuneet poikkeuksellisen värikkäiksi näytöksiksi ja samanlainen jännitysnäytelmä on luvassa nytkin. Kuopiolaisilta vaaditaan hyvää ja ehjää joukkuesuoritusta pelin jokaisella osa-alueella, jotta arvokas kotivoitto pystyttäisiin saavuttamaan odotetussa kotiavauksessa.

- Voittaaksemme meidän pitää osoittaa pelissä omat vahvuutemme ja osoittaa oikeaa asennetta. Meidän pitää hyökätä ja löytää vastustajan heikot kohdat, Erlandsen tiivistää.

Mestaruuteen Veikkausliigan viime kaudella päättänyt KuPS aloitti myös tämän kauden räväkästi. HIFK:n vieraana avauskierroksella pelannut KuPS teki ensimmäisen vartin aikana voittoon riittäneet kolme maalia. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan on tarpeen toistaa jo cup-ottelun alla kuultuja ylisanoja vastustajasta.

– KuPS:lla on yksi liigan parhaista joukkueista ja vaihtoehtoja riittää jokaiselle pelipaikalle. Heillä on vahvoja ja laadukkaita pelaajia, joilla on kykyä ratkaista ottelu yksittäisistä tilanteista ja käyttää hyväkseen jokainen tekemäsi virhe, Riveiro kuvailee.

Inter puolestaan teki yhtä lailla avauspelissään torstaina RoPS-verkkoon kolme maalia, kun Elias Mastokangas, Aleksi Paananen ja Rick Ketting onnistuivat ohittamaan rovaniemeläisten maalilla pelanneen Martin Kompallan. Loppulukemiin 3-1 päättynyt peli antoi espanjalaisvalmentajan mukaan Interille eväitä myös Kuopion otteluun.

– Esityksemme RoPS:aa vastaan oli vakaa. Oli todella tärkeää aloittaa kausi kolmella pisteellä ja olla vahva kotona. Se antoi meille myös tarvittavaa rauhallisuutta vaikeaa Kuopion-vierailua varten, Riveiro painottaa.

KuPS:lta hyökkääjä Lucas Rangel ja keskikenttäpelaaja Tommi Jyry ovat sivussa tiistaisesta kokoonpanosta.

Kuopioon matkaavasta Inter-ryhmästä puuttuu edelleen Matias Ojala.


KuPS - FC Inter Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla tiistaina 7.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut