AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

31

(1-0)

Yleisöä 1487

RoPS
4-4-2
vko.26 // 1.7.2020

Ennakko: FC Inter-RoPS

Ennakko: FC Inter-RoPS

Veikkausliigan avauskierroksen viimeisessä ottelussa FC Inter kohtaa torstaina Veritas Stadionilla Rovaniemen Palloseuran.

Kauden avaus venyi lähes kolme kuukautta ennakoitua pidemmälle kevään koronatilanteen takia. FC Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan Interille kausi on kuitenkin jo oikeastaan alkanut kovien Suomen Cupin otteluiden myötä.

– Jos totta puhutaan, yhden pitkän vierasmatkan ja kahden kovan kotipelin jälkeen minusta Veikkausliigan alku tuntuu jo enemmän kauden jatkamiselta kuin aloittamiselta. Nyt pelaamme pisteistä ja cupissa jatkopaikasta, mutta minun ajatukseni ovat monella tapaa samanlaiset nyt kuin ennen Lahti-ottelua. Vaikka totta kai tuntuu erikoiselta aloittaa liiga heinäkuussa, Riveiro myöntää.

Avausvastustaja RoPS oli viime kaudella Veikkausliigan kymmenes selkeällä piste-erolla sarjasta pudonneisiin joukkueisiin. Tämän vuoden Suomen Cup loppui kuitenkin rovaniemeläisiltä lyhyeen alkulohkon viimeisen sijan myötä. Viime kaudella joukkueen parhaimmistoon kuuluneet Antonio Reguero ja Lucas Lingman siirtyivät talvella valmentaja Toni Koskelan perässä HJK:n riveihin ja uusina hankintoina lähtijöitä paikkaamaan saapuivat mm. Martin Kompalla VPS:sta ja Obed Malolo SJK:sta.

Riveiron mukaan Vesa Tauriaisen valmentama RoPS tulee säikyttelemään vastustajiaan tällä kaudella myös vieraskentällä.

– Emme tietenkään tiedä, miten RoPS pärjää pidemmällä tähtäimellä, koska heidän joukkueessaan ja valmennuksessaan on tapahtunut paljon muutoksia. Vaikuttaa siltä, että he antavat tilaa omille paikallisille pelaajilleen, jotka tarvitsevat aikaa totuttautumiseen. Varmasti ainakin aluksi he pystyvät kuitenkin paikkaamaan kokemuksen puutetta pelaamalla täynnä energiaa, korkealla motivaatiolla ja ylipäätään halulla pelata liigaa.

- Olen varma, että RoPS tulee olemaan vaikea vastustaja erityisesti kotonaan, mutta näkemistäni peleistä päätellen myös vieraskentällä. Täysi kunnioitus siis vastustajalle niin kuin yleensäkin, Riveiro täsmentää.

RoPS:n ykköspyssy Aleksandr Kokko myönsi ottelun alla rehellisesti, että sarja-avaus jännittää. Kysymystä ei kiertänyt myöskään RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen.

- Kilpaurheilun täytyykin jännittää, Tauriainen nauraa.

- Mutta tästä se juna taas lähtee. Kohta nähdään, missä mennään.

Pelaajatilanne Interillä on Veikkausliigan alun kynnyksellä varsin hyvä, sillä viime ottelusta korttitilin täyttymisen takia puuttunut kapteeni Timo Furuholm palaa kokoonpanoon. Ainoastaan kuntoutustaan jatkava Matias Ojala ei ole vielä pelikuntoinen.

RoPS:n toipilasosastolla on tapahtunut hieman liikehdintää, mutta lista ei ole juurikaan lyhentynyt. Simo Majander ja Youness Rahimi ovat sivussa vielä todennäköisesti muutaman viikon. Uutena listalla ovat Eetu Muinonen ja Tommi Jäntti. Samuel Olabisi on ollut jo harjoituksissa mukana, mutta ei pelaa vielä FC Interiä vastaan. Siirtoikkunan vuoksi Enoch Banza ei voi pelata vielä kauden avausotteluissa.


FC Inter - RoPS Veritas Stadionilla torstaina 2.7. poikkeuksellisesti jo kello 18.00. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, RoPS:n verkkosivut