RoPS
2-1-1
vko.37 // 21.9.2019

KPV takoi RoPS:n kumoon (KPV-RoPS 4-1)

KPV otti äärimmäisen tärkeät kolme pistettä haastajasarjassa noustuaan tappioasemasta 4-1-voittoon RoPS:sta lauantaina.

RoPS siirtyi ottelussa johtoon jo reilun kymmenen minuutin jälkeen Taye Taiwon osumalla, mutta Sebastian Mannström tasoitti puolen tunnin kohdalla. Toisen jakson lopulla KPV järjesti melkoisen ilotulituksen ja Enoch Banzan, Joni Mäkelän ja Ishmael Yarteyn osumat varmistivat kotivoiton.

RoPS oli ottelun avausjaksolla pirteä ja esitti sitä, mitä siltä toivottiinkin. Taye Taiwo puski vieraat johtoon jo 11. minuutilla Lucas Lingmanin kulmapotkusta.

Maalin jatkeeksi RoPS pyrki jopa karkuun. Lingman ja Kevin Kouassivi-Benissan käynnistivät Jagoba Beobiden erinomaisesta katkosta nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi sekä Kouassivi-Benissan että Aleksandr Kokko pääsivät yrittämään maalintekoa.

KPV nousi tasoihin Kokkolan Keskuskentän nurmen pettäessä RoPS-puolustajan nappuloiden alla, mutta hallinta oli edelleen RoPS:lla.

Lucas Lingman hankki RoPS:lle vapaapotkun aivan KPV:n rangaistusalueen rajalta. Lingman veti itse kovaa ja tarkasti kohden vasenta yläkulmaa. Teppo Marttinen KPV:n maalilla venytti kudin vavoin kulmapotkuksi.

Vielä tauolle lähdettäessä eli Napapiirillä vahva toive kolmesta sarjapisteestä. Puoliajalla kurssi kuitenkin kääntyi täydet 180 astetta.

KPV:n osumat syntyivät jakson loppupuolella kymmenen minuutin sisään.

Enoch Banza tuikkasi ruuhkan keskeltä pallon ohi Antonio Regueron. Joni Mäkelä puski 3-1 Banzan millintarkasta keskityksestä. Lopulta yksi kauden komeimmista maaleista oli Ishmael Yarteyn kaukolaukaus, joka upposi rangaistusalueen kulmalta RoPS-maaliin.

SJK-KPV OmaSP Stadionilla perjantaina 27.9. kello 18.30 ja RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 28.9. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut