AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-1

21

(0-1)

Yleisöä 3815

HJK
2-1-2
vko.41 // 18.10.2019

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Ilveksellä on mahdollisuus ottaa seurahistoriansa viides mitali. Tammelan viimeisessä koitoksessa tupsukorvien eteen astuu viime kauden mestari HJK

29 Suomen mestaruutta voittaneen HJK:n historia huokuu glooriaa, mutta tänä vuonna nähtyjen esitysten perusteella Ilveksellä ei ole mitään syytä alemmuudentunteeseen. HJK:n sarjasijoitus viidentenä on jo ratkennut. Kesäkuussa Suomen Cup -mestaruuden voittaneella Ilveksellä on mahdollisuus ottaa myös liigan puolelta itselleen mitali, tällä kertaa pronssinen.

Ilves on paraikaa neljäntenä tasapisteissä kolmatta sijaa miehittävän FC Hongan kanssa. Espoolaisten maaliero on vain yhden parempi kuin tamperelaisilla. Marginaalit ovat siis pienet, sillä pelkkä voitto ei automaattisesti riittäisi kummallekaan varmistamaan pronssia, vaan voiton on oltava suurinumeroinen. Vastavuoroisesti häviökin voi riittää, jos kilpakumppani häviää vielä rumemmin luvuin. Honka kohtaa omalla tahollaan kuudentena olevan IFK Mariehamnin.

Ilves ja HJK ovat kohdanneet kahdesti tänä vuonna. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi 0-0 toukokuisessa Töölössä. Heinäkuussa Tammelassa nähtiin myös tasaväkinen kamppailu, kun HJK johti Riku Riskin maalilla pitkään, mutta lisäajalla Lauri Ala-Myllymäki toi rangaistuspotkulla joukkueensa tasoihin 1-1.

HJK aloitti kuluvan kauden Mika Lehkosuon alaisuudessa, mutta hänen entinen apuvalmentajansa Toni Koskela nousi pian vastuuseen. Laatu ei ole helsinkiläisriveistä mihinkään hävinnyt, vaikka mitalia ei tänä vuonna kaulaan ripusteta.

– Paljonhan HJK:n tilanteesta on mediassa puhuttu. Muutoksia valmennuksessa ja paljon tullut uusia pelaajia. Edelleen Klubissa on todella paljon taitoa ja pelitapa on melko samanlainen. He pitävät palloa kärsivällisesti. Sitä vastaan meidän pitää olla aggressiivisia ja rohkeita, Wiss mainitsee.

Ennen maajoukkuetaukoa Ilves venyi lisäajalla pisteille IFK Mariehamnin vieraana. Sama loppuhetkillä näkynyt taisteluhenki pitää saada lauantaina jo alkuvihellyksestä päälle, vaikka tupsukorvat ovatkin hieman raajarikkoisia.

– Meiltäkin oli paljon pelaajia poissa harjoituksista maajoukkuetehtävien vuoksi. Lisäksi vammoja on kertynyt jonkin verran. Sitähän se aina loppukaudesta on, että pelaajia parsitaan kasaan. Leveyttä kuitenkin riittää ja näimme viimeksi Maarianhaminassa, kuinka pojat osoittivat hienoa ammattiylpeyttä. Kun pidämme siitä kiinni, niin hyvä tulee.

Keltavihreiden riveistä puuttuvat loukkaantumisten vuoksi ainakin Lauri Ala-Myllymäki, Janne Saksela, Aleksi Tarvonen ja Matias Riikonen. Lisäksi useamman pelaajan kohdalla täyttä pelikuntoa tarkastellaan vielä harjoitusviikon aikana.

Klubi kohtasi edellisessä ottelussaan FC Interin. Mestaruudesta kamppailevat turkulaiset hakivat vahvan esityksen jälkeen täyden pistepotin Helsingistä lukemin 1-0. Tappio oli HJK:lle kolmas edelliseen neljään otteluun. Sarjataulukossa paikka on kuitenkin siis asettunut tukevasti viidennelle sijalle eikä sen suhteen ole tapahtunut hetkeen muutosta.

Tuloksen lisäksi HJK sai kamppailussa ikäviä uutisia. Sebastian Dahlström sai ottelussa pallon päähänsä sellaisella voimalla, että silmävamma pitää kapteenin sivussa ainakin viikonlopun ottelusta.


Ilves-HJK lauantaina 19.10. klo 15.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut