FC Honka
4-4-2
vko.39 // 6.10.2019

Honka nousi tasoihin KuPS:aa vastaan (KuPS-FC Honka 1-1)

KuPS ja FC Honka tasasivat pisteet sunnuntaina maalein 1-1 (1-0) ja tulos merkitsi mestaruustaistelun ratkeamista vasta päätöskierroksella.

Jalkapallon tämän kauden Suomen mestaruus ei ratkennut sunnuntaisella ottelukierroksella. Kuopion Palloseuralla oli hyvä mahdollisuus varmistaa seurahistoriansa kuudes Suomen mestaruus FC Honkaa vastaan pelatussa kotiottelussa, joka päättyi huippujännittävien loppuvaiheiden kautta 1-1-tasapeliin.

Savon Sanomat Areenalla pelattiin nykystadionin historian suurin ja hienoin yleisötapahtuma. Peräti 7114 katsojaa saapui jännittämään kultamitalien kohtaloa. Savon Sanomat Areenan edellinen yleisöennätys (4457) ylitettiin kirkkaasti ja komea lukema on myös Kuopion Palloseuran historian uusi yleisöennätys: edellinen ennätys oli 6787 vuodelta 1969.

Mahtava yleisöjoukko eli upealla tavalla jännittävän ottelun pelitapahtumien tahdissa. Riemu räjähti kattoon 44 peliminuutin kohdalla, jolloin KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pääsi laukomaan kotijoukkueen 1-0-taukojohtoon. Kapteenin tämän kauden kuudes liigamaali osui erittäin otolliseen ajankohtaan ja kotijoukkue pääsi siirtymään tauolle johdossa.

KuPS oli Suomen mestaruudessa kiinni aina 82. peliminuutille saakka, jolloin Honka onnistui iskemään tasoitusmaalin omasta erikoistilanteestaan. Kuopiolaisilla oli tämän jälkeen vielä kymmenen minuuttia aikaa tehdä mestaruuden tuova voittomaali, mutta tässä ei enää onnistuttu ja sarjakauden loppuratkaisu siirtyi siten kahden viikon päähän Turkuun.

FC Honka-IFK Mariehamn lauantaina 19.10. klo 15.00 Tapiolan urheilupuistossa ja FC Inter-KuPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.