AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 7114

FC Honka
4-4-2
vko.39 // 5.10.2019

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

Kuopion Palloseuran menestyksekäs Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Kovakuntoiset KuPS ja FC Honka iskevät yhteen 26:nnen sarjakierroksen huippuottelussa, joka alkaa kello 16.00.

Kuopion Palloseuran syysvire jatkuu erittäin vankkana. Joukkue on voittanut seitsemän peräkkäistä liigapeliään yhteismaalein 16-1 ja johtaa sarjaa neljän pisteen turvin ennen kahta viimeistä sarjakierrosta.

Peräti viisi KuPS-pelaajaa valittiin Veikkausliigan syyskuun tähdistöjoukkueeseen, keskikenttäpelaaja Ville Saxman valittiin kuukauden pelaajaksi ja päävalmentaja Jani Honkavaara valittiin kuukauden valmentajaksi. KuPS lähtee luottavaisin mielin sunnuntaiseen kotipeliin, jossa on kovat kilpailulliset panokset.

- Hieno peli tulossa, eikä voi sanoa, että tämä on vain peli pelien joukossa, mutta silti meidän pitää keskittyä vain ja ainoastaan omaan tekemiseemme. Emme voi vaikuttaa muuhun, Honkavaara toteaa KuPS:n sivuilla.

KuPS:n Vinko Soldon ja Saku Savolaisen yhden ottelun mittaiset pelikiellot ovat päättyneet ja kaksikko saa pelata sunnuntaisessa ottelussa.

Myös Honka on päässyt kauden ratkaisuhetkillä todella kovaan vireeseen. Keltamustat ovat nimittäin voittaneet viimeiset neljä otteluaan. Viime kierroksella kaatui FC Inter tiukan taistelun jälkeen.

Honka käänsi vireensä täysin runkosarjan loppupuolelta, jolloin se löytyi kuntopuntarin häntäpäästä. Henri Aallon mukaan mitään valtavia muutoksia ei kuitenkaan tehty.

- Isoja muutoksia ei tehty. Tuloksellisesti heikompi vire ei kertonut koko pelillistä totuutta. Olemme jatkaneet omaa työtämme, ja tehneet pientä hienosäätöä pelillisiin ja toiminnallisiin asioihin, kuten jatkuvasti muutenkin. Lisäksi mm. terveystilanne on ollut hieman parempi, hän kommentoi Hongan sivuilla.

Hongalta sivussa sunnuntain ottelusta ovat ainakin Elmo Heinonen, Juha Hakola, sekä Rasmus Leislahti.

Ottelu on siis molemmille joukkueille todella merkityksellinen. Honka taistelee mitaleista ja suorasta paikasta Eurooppaan. KuPS:illa taasen on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus. Mestaruus varmistuu sunnuntaina, mikäli KuPS kaataa Hongan. Myös tasapeli voi riittää kuopiolaisten mestaruusjuhliin, mikäli FC Inter jää omassa ottelussaan pisteittä.


KuPS-FC Honka sunnuntaina 6.10. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä JIM:llä ja Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut