FC Honka
4-4-2
vko.38 // 28.9.2019

FC Honka haki pisteet Turusta (FC Inter-FC Honka 0-1)

FC Honka otti jo neljännen peräkkäisen voiton kaatamalla lauantaina FC Interin Turussa.

FC Honka otti jo neljännen peräkkäisen voiton lauantaina, kun se kukisti FC Interin Turussa Demba Savagen osuman turvin 1-0.

Inter aloitti ottelun vahvalla pallonhallintajaksolla. Tämä ei kuitenkaan tuonut joukkueelle haluttua tulosta.

Vierasjoukkue Honka meni ottelussa johtoon 11. minuutilla. Maali syntyi, kun vieraat pääsivät vastahyökkäykseen Interin pallon menetyksen jälkeen. Maalista vastasi Demba Savage, Mikko Sumusalon esityön jälkeen.

Inter sai ensimmäisellä jaksolla pakotettua Hongan edelleen puolustamaan omaa maaliaan syvällä omalla kenttäpuoliskolla. Keskitykset eivät kuitenkaan löytäneet omia pelaajia tiivisti puolustaneen Honka-puolustuksen keskeltä.

Interin vaarallisin tilanne avausjaksolla nähtiin, Filip Valencic pääsi laukomaan puolen tunnin kohdalla. Honka-vahti Tim Murray venyi tilanteen kulmaksi.

Vierasjoukkue Hongalla oli toisen jakson alussa kaksi tilannetta, mistä se olisi voinut ratkaista ottelun lopullisesti itselleen. Heti jakson ensimmäisellä minuutilla Arlind Sejdiu pääsi läpi, mutta Henrik Moisander torjui tilanteen Arttu Hoskosen avustuksella. Ottelun 50. minuutilla Hongan Borjas Martin laukoi kääntölaukauksen tolppaan.

Tämän jälkeen ottelua vei mennen tullen Inter. Hyvistä paikoista huolimatta joukkue ei saanut palloa kertaan vierasjoukkueen maaliin. Pelin 57. minuutilla Alvaro Muniz laukoi pallon Murrayn käsien kautta tolppaan.

Lähimmäs maalia Inter pääsi 67. minuutilla, kun Anthony Annan pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Hongan maalivahti Murray venytti kuitenkin ihmeen kaupalla kädet pallon tielle ja sai ohjattua sen lopulta tolppaan.

Tolppa kolisi Hongan päädyssä myös 82. minuutilla. Tällä kertaan pallon siihen ohjasi kulmapotkusta Arttu Hoskonen.

Interin takaa-ajo ei monesta hyvästä yrityksestä huolimatta tuonut tulosta ja näin vierasjoukkue Honka pääsi juhlimaan voittoa varsin kuumien pelin loppuhetkien jälkeen.

HJK-FC Inter Telia 5G Areenalla sunnuntaina 6.10. klo 16 ja KuPS-FC Honka Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 6.10. klo 16. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut