AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
5-3-2

31

(0-1)

Yleisöä 3192

HJK
2-0-3
vko.37 // 20.9.2019

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

Lauantaina 21.9. pelataan Veikkausliigakauden kolmas #Metroderby, kun Honka ja HJK kohtaavat Tapiolan urheilupuistossa kello 13.00 alkavassa kamppailussa.

Honka pääsee lähtemään otteluun hyvistä asetelmista, sillä keltamustat ovat voittaneet kaksi viimeistä otteluaan. Runkosarjan päätöskierroksella kaatui KPV vieraissa ja mestaruussarjan avauskierros toi 2-0 vierasvoiton Ilveksestä. Tammelassa maalit iskivät Mikko Sumusalo sekä Borjas Martin.

Honka on lauantain otteluun lähtiessä sarjataulukossa sijalla neljä, kolme pistettä pronssipaikkaa hallussaan pitävästä Ilveksestä.

- On toki hyvä, että olemme sarjataulukossa lähellä muita kärkijoukkueita ja näin ollen taistelussa mukana, mutta meidän pitää keskittyä vain seuraavaan peliin ja sen voittamiseen, kommentoi keskikenttäpelaaja Javi Hervas seuransa verkkosivuilla.

Hongalle runkosarjan loppupuoli oli haastava, mutta viime otteluissa keltamustat ovat päässeet jälleen tasolleen. Viimeisestä viidestä ottelustaan keltamustat ovat keränneet kahden voiton, yhden tasapelin, sekä kahden tappion myötä seitsemän pistettä.

- On totta kai aina mukavampaa ja helpompaa pelata, kun alla on voittoja eikö huonoja tuloksia. Ilvestä vastaan olimme todella hyviä kaikilla pelin osa-alueilla. Nyt voimme lähteä vahvalla itseluottamuksella kaatamaan HJK:ta, Hervas sanoo.

Hongasta varmasti sivussa ottelusta ovat Rasmus Leislahti, Duarte Tammilehto, Macoumba Kandji ja Elmo Heinonen.

HJK:lla on sujunut europelien jälkeen tuloksellisesti hieman tahmeasti. Edellisestä neljästä ottelusta saldona on yksi voitto ja tasapeli sekä kaksi tappiota.

HJK ja Honka ovat kohdanneet Veikkausliigassa 27 kertaa ja taistot ovat olleet äärimmäisen tasaisia: Klubi on voittanut kymmenen kamppailua, kun taas espoolaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa kahdeksasti. Maaliero on HJK:n eduksi 31-24.

Tapiolan kohtaamiset ovat olleet vieläkin tasaisempia. 14 kohtaamisesta molemmat joukkueet ovat voittaneet neljästi ja tasapeliin on päädytty kuudesti. Maaliero on HJK:n eduksi niukasti 11-10. Klubilla on tosin allaan neljä tappiotonta Espoon vierailua: edellinen tappio Tapiolasta on kesäkuulta 2013.

HJK:lta Rafinha kärsii lauantaina pelikieltoa. Loukkaantuneiden kirjoissa ovat Henri Toivomäki, Joonas Vahtera sekä Santeri Väänänen.


FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 21.9. klo 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut