AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-1

02

(0-1)

Yleisöä 2864

FC Honka
5-3-2
vko.36 // 14.9.2019

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Kärjen tuntumassa sarjakolmosena häärivä Ilves isännöi viidentenä olevaa FC Honkaa sunnuntaina mestaruussarjan avauksessa Tammelassa.

Ilves jahtaa kauden toista pokaaliaan ja espoolaisilla on täysi työ noustakseen takaisin mitalikantaan, joten kolmesta pisteestä käydään hurja taistelu.

Runkosarjan viimeisessä ottelussaan Honka voitti Juha Hakolan ainokaisella KPV:n vieraissa 1-0. Ilves puolestaan kärsi elokuun viimeisenä päivänä tappion kotonaan. Timo Furuholm rankaisi erikoistilanteesta ja johdatti FC Interin 1-0-voittoon.

- Odotan kaikista mestaruussarjan otteluista todella kovia kamppailuita. Intensiteetti on varmasti korkealla. Jos onnistumme pelaamaan hyvin ja voittamaan niin sijoitumme varmasti aivan kärkisijoille, kommentoi Hongan kauden paras maalintekijä, kymmenen maalia iskenyt Borjas Martin.

Honka on valmistautunut Borjasin mukaan sunnuntaihin huolellisesti.

- Treeniviikolla harjoittelemme aina kovalla tahdilla ja keskittyneesti, jotta olemme henkisesti ja fyysisesti valmiita tulevaan otteluun. Niin nytkin, hän sanoo.

Espoon lippulaiva FC Honkaa povattiin ennen kautta yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista. Vesa Vasaran miehistö on kauden aikana paukutellut yli 30 maalia ja heillä on edellään liuta taitavia pelimiehiä jokaiselle pelipaikalle, vaikka ero kärkeen on venynyt kahdeksaan pisteeseen.

– Honka on sarjan vaarallisimpia pallonhallintajoukkueita. He luottavat omaan tyyliinsä, jossa kärsivällisesti jauhetaan puolustusrivejä sekaisin. Lisäksi yläalueella on myös yksi vastaan yksi -osaamista ja hyvä viimeistelijä. Me lähdemme rohkeasti tulta päin, Ilves-luotsi Jarkko Wiss sanoo.

Tällä hetkellä tupsukorvien kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisten vuoksi Janne Saksela, Emile Paul Tendeng ja Naatan Skyttä.

Hongalta varmasti sivussa ottelusta ovat Mac Kandji, Duarte Tammilehto, Elmo Heinonen, sekä Rasmus Leislahti.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla sunnuntaina 15.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hongan verkkosivut