AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

13

(0-0)

Yleisöä 2589

KuPS
4-3-3
vko.34 // 30.8.2019

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

SJK kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla KuPS:n ja ottelu on samalla runkosarjan viimeinen.

Panoksena SJK:lla on ottelussa ylemmän loppusarjan eli mestaruussarjan viimeinen paikka. Vain voitto kelpaa, jotta olisi edes mahdollisuus mitalipeleihin. Lopullinen varmuus asiasta on kuitenkin muiden käsissä. Eli käytännössä, jos SJK voittaa lauantaina, ja sunnuntaina FC Lahti - IFK Mariehamn -ottelussa IFK jää ilman voittoa, pääsisi SJK ylempään loppusarjaan. Teoriassa myös FC Lahdella olisi mahdollisuus nousta SJK:n kanssa tasapisteisiin, mutta heidän tulisi latoa todella isot maaliluvut, jotta he nousisivat maalierolla edelle.

- Meidän edellinen peli Maarianhaminassa oli iso pettymys meille kaikille. Sitä aiemmassa RoPS-pelissä kuitenkin näytimme askeleita eteenpäin, mutta sitten Maarianhaminassa me otimme selvästi askeleen taaksepäin. Olemme nyt alkuviikosta käyneet sen läpi ja tiedämme, missä pitää olla parempia.

- Pelaajien reaktio asiaan on ollut mahtava. He ovat toipuneet pettymyksestä ja ovat tehneet todella kovasti töitä. Olemme fyysisesti, taktisesti ja mentaalisesti taas paremmassa tilassa, ja odotamme lauantain peliä innolla, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

KuPS pelasi erinomaista jalkapalloa Vaasan Palloseuraa vastaan voittaen selvästi. Hyvä ote toi komean kotivoiton ja hyvää lopputulosta lähdetään tavoittelemaan SJK:n kotiluolastakin.

- Emme antaneet VPS:lle mitään mahdollisuuksia, mutta SJK-peli on taas oma tarinansa. SJK tulee tietyllä tavalla selkä seinää vasten, joten emme odota pääsevämme helpolla, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara arvioi lauantaista peliä.

Sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon takaa kuopiolaisille herkulliset asetelmat syksyn mestaruussarjaan, jossa pokaalin kohtalo ratkaistaan kuuden parhaimman joukkueen voimin. SJK:n nimekäs tähtisikermä kurkottaa myös kiivaasti kuuden joukkoon uusiutuneen valmennusjohtonsa johdolla, joten kuopiolaisilla on edessään tiukka lauantai-ilta voitonhimoisten pohjalaisten vieraana.

- SJK oli valmentajanvaihdon jälkeen Rovaniemen Palloseuraa vastaan hyvässä iskussa vaikka ei voittoa saanutkaan. Maarianhaminaa vastaan peli oli erilainen, niin kuin Maarianhaminassa aina. Tämä peli on heille huipputärkeä, ja he varmasti laittavat kaiken likoon. Tulee hieno matsi, Honkavaara muistuttaa.

SJK saa takaisin kokoonpanoon kapteeni Mehmet Hetemaj'n, joka missasi IFK Mariehamn -vieraspelin korttitilin täyttymisen vuoksi. Obed Malolo sai punaisen kortin IFK:ta vastaan ja on siten pelikiellossa.

Dion Acoff ja Billy Ions ovat edelleen sivussa loukkaantumisten takia. José Nadson on jo mukana harjoituksissa, mutta lauantain pelikuntoa katsotaan vielä viimeistelyharjoituksissa. Viime pelin kokoonpanossa oli mukana pitkään loukkaantuneena olleet Jarkko Hurme sekä Boris Kadio. Heistä Hurme myös pelasi ottelussa.

IFK Mariehamn -vierasottelun yllättäen sairauden vuoksi missannut Moshtagh Yaghoubi on edelleen sairaana, eikä hän ole pystynyt osallistumaan harjoituksiin tällä viikolla.


SJK-KuPS OmaSp Stadionilla lauantaina 31.8. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.