vko.33 // 24.8.2019

KuPS järjesti kotonaan murskajaiset (KuPS-VPS 5-0)

KuPS oli selvästi VPS:aa parempi lauantaina.

KuPS otti lauantaina kotonaan selvän 5-0-voiton VPS:sta.

Vaasan Palloseura jäi täydellisesti Kuopion Palloseuran tehojyrän alle. KuPS saavutti tämän kauden suurinumeroisimman liigavoittonsa, VPS puolestaan kärsi tämän sarjakauden suurimman liigatappionsa. VPS joutui nielemään myrkkyä jo kahden minuutin ja kymmenen sekunnin pelaamisen jälkeen, kun KuPS-hyökkääjä Ilmari Niskanen viimeisteli taitavasti tämän kauden toisen liigamaalinsa KuPS-kapteeni Petteri Pennasen nappikeskityksestä: 1-0 kuopiolaisille.

Kotijoukkueella oli pari hyvää tilannetta johtomaalinsa jälkeen (14 min, 16 min), kunnes VPS sai kehitettyä ensimmäisen hyvän hyökkäyssommitelmansa (18 min), joka päättyi Momodou Sarrin ohilaukaukseen. Kuopiolaisten keskikenttäpelaaja Issa Thiaw eteni pallon kanssa VPS:n alueelle, jossa hänet kaadettiin. Pallo määrättiin pilkulle ja hyökkääjä Tuco laukoi rankkarista tämän kauden ensimmäisen KuPS-maalinsa: 2-0 (37 min).

Koko ensimmäinen puoliaika oli täydellistä KuPS-hallintaa ja kotijoukkue iski vielä kaksi komeaa osumaa ennen taukovihellystä: Thiaw puski kauniisti 3-0 Pennasen kulmapotkukeskityksestä (40 min) ja Tuco iski lopussa uudestaan, jälleen Pennasen loistotarjoilusta: takatolpalta pallo sisään 4-0 (45 min). Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Ottelu oli käytännössä ratkennut, eikä voitosta enää pelattu toisella puoliajalla. KuPS-joukkue pääsi pelaamaan 45 minuuttia vapautuneesti parhaita puoliaan yleisölle esitellen. Hyökkääjä Ats Purje pääsi karkaamaan keskialueelta pallon kanssa mutta syötti liian pitkän eteen itselleen, eikä ehtinyt enää viimeistelypaikkaan (51 min). Laitapakki Luis Carlos Murillon laitanousu ja vauhtikeskitys aiheuttivat kiperän tilanteen VPS-maalille (55 min).

Hyvin pelannut Issa loukkaantui tunnin kohdalla joutuen poistumaan pelistä. Tilalle tullut Tommi Jyry viimeisteli uransa ensimmäisen KuPS-maalin Niskasen loistosyötöstä (70 min). Hyökkääjä Lucas Rangel joutui lopussa poistumaan pelistä loukkaantumisen johdosta ja KuPS pelasi loppuajan vajaalla kaikkien pelaajavaihtojen tultua jo tehdyksi.

VPS ei saanut mitään mainittavaa aikaiseksi ylivoimallakaan ja KuPS nousi voitollaan sarjataulukon kärkijoukkueeksi. Maalivahti Otso Virtanen pelasi helponlaisen nollapelin ja hieno lauantai-ilta päättyi iloisiin keltamustiin voitonjuhliin kolmetuhantisen kotiyleisön kanssa.

SJK-KuPS OmaSp Stadionilla lauantaina 31.8. klo 16 ja VPS-HIFK Elisa Stadionilla lauantaina 31.8. klo 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n tiedote