AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 4219

HJK
4-3-3
vko.33 // 23.8.2019

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

Kauden toinen Metroderby Honka-HJK pelataan lauantaina 24.8. Ottelu on samalla Hongan viimeinen kotiottelu runkosarjassa.

Keltamustille viime ajat ovat olleet vaikeita. Viimeisestä viidestä ottelusta tilillä on vain yksi voitto. Viime kierroksella Honka taipui FC Lahden vieraana 3-2. Ottelun alkuminuutit olivat Hongan kannalta karmeat, sillä noin vartin pelin jälkeen kotijoukkue johti ottelua 3-0. Toisen puoliajan taistelu toi Hongan maalin päähän, mutta tasoihin asti keltamustat eivät päässeet.

Hongan ensimmäisen maalin Lahdessa tehnyt Lucas Kaufmann vakuuttaa, että joukkue on valmiina lauantain kamppailuun.

- Olemme valmistautuneet otteluun hyvin. Olemme katsoneet videoita HJK:n pelaamisesta, ja tiedämme mihin he pystyvät. Vaikka hävisimme viime ottelumme maanantaina, olemme henkisesti vahvoja. Toisen jakson taistelu antoi meille uskoa ja nälkää lauantaille, brassi kommentoi.

Myös HJK:lla on hieman yskinyt viime aikoina Veikkausliigassa: neljästä edellisestä pelistä saldona on vain yksi voitto. Viimeisimmässä kamppailussaan HJK taipui KPV:lle lukemin 1-2. Kokkolalaiset karkasivat kotiottelussaan avauspuoliajalla johtoon, mutta tauon jälkeen vaihdosta sisään tullut Tim Väyrynen tasoitti pelin pian. Ishmael Yartey iski kuitenkin kotijoukkueen voitto-osuman reilut kymmenisen minuuttia ennen päätöstä.

Honka ja HJK kohtasivat Telia 5G Areenalla kesäkuussa. Silloin keltamustat hakivat Juha Hakolan upealla vapaapotkumaalilla kolme pistettä mukaansa Espooseen. Kaufmann uskoo, että Honka on vahvoilla myös lauantaina.

- Tilanne on toki hieman erilainen, kun edellisessä kohtaamisessamme. Tällä kertaa pelaamme kotikentällä, joten haluamme olla aloitteellisempia. Meidän täytyy pitää pää vahvasti mukana ja voittaa kaksinkamppailut.

- Jos keskitymme omaan peliimme ja omiin vahvuuksiimme, meillä on täydet mahdollisuudet kaataa HJK toistamiseen, hän sanoo.

Hongalta sivussa varmasti ovat loukkaantuneet Jonas Levänen, Duarte Tammilehto, sekä Mac Kandji. Lisäksi Gideon Baahin, ja Borjas Martinin korttitilit tulivat Lahdessa täyteen, joten he ovat pelikiellossa.

HJK:lta kokoonpanosta puuttuvat Joonas Vahtera ja Nikolai Alho.


FC Honka-HJK Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 24.8. klo 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut