AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

22

(1-1)

Yleisöä 2085

Ilves
4-4-2
vko.33 // 22.8.2019

Ennakko: HIFK-Ilves

Ennakko: HIFK-Ilves

Ilves tavoittelee kärkisijaa ja HIFK ylemmän loppusarjan sijoitusta. Lähtökohdat ovat tasaiset, kun helsinkiläiset pääsevät kotikentällään isännöimään tamperelaisia perjantaina.

Ilves on läpi kauden keikkunut Veikkausliigan piikkipaikalla, mutta tällä hetkellä sijoitus on toinen. FC Inter nousi HIFK-voittonsa myötä sarjakärkeen paremman maalieron turvin. Ilves pyrkii nyt samaan punaisten kustannuksella.

Tällä hetkellä HIFK on puolestaaan Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla yhdeksän, ja eroa kuudenteen sijaan on ennen huomista kolme pistettä. Ylempään jatkosarjaan pääseminen on edelleen Tähtirintojen omissa käsissä, mutta selvää on, että se vaatii voittoja näistä alkusarjan viimeisistä otteluista.

Huomisen vastustaja on – aivan kuten FC Inter viime viikollakin – sarjan kovimmasta päästä, ja päävalmentaja Tor Thodesenin mukaan joukkue on valmiina alkusarjan viimeiseen viikkoon.

– Tiedämme, että edessä on intensiivinen viikko, ja olemme valmistautuneet siihen treenisuunnittelussamme. Joukkueen energiataso on korkealla ennen huomenna alkavaa ottelurupeamaa. Meillä on nyt myös suurempaa kilpailua pelipaikoista kuin aiemmin tällä kaudella, ja tämä antaa tiettyjä mahdollisuuksia rotaatioon sekä pelaajien lepuuttamiseen.

- Huomenna meiltä vaaditaan huippusuoritusta kaikilla osa-alueilla; niin fyysisesti, taktisesti kuin henkisestikin. Huomisen tulos antaa myös vahvasti suuntaa sille, mistä pelaamme kahdessa viimeisessä ottelussa, joten nyt on todellakin otettava yksi peli kerrallaan, Thodesen kertoo.

Tupsukorvat kokivat kalenterivuoden ensimmäisen kotitappionsa perjantaina. KuPS oli tyly vierailija latoessaan taululle 0-2-lukemat. Seuraavana vastassa on siis HIFK, jonka pelaajistossa riittää kansainvälistä kokemusta ja rutinoituneita liigajyriä. Pitkästä aikaa tamperelaiset palaavat myös keinonurmelle.

– Siirrymme tekonurmelle, joka tietenkin vaikuttaa valmistautumiseen. Tiedostamme, mikä on HIFK:n vahvuus ja samalla myöskin heikkous. Iskemme siihen kiinni. Meidän pitää nopeasti tottua alustaan ja sen vaatimaan syöttötyöskentelyyn.

- Hyödynnämme myös nuoruuden voimaa, ehkä vielä aiempaa enemmänkin, Ilves-luotsi Jarkko Wiss vihjaa.

Perjantain ottelusta Ilvekseltä ovat varmuudella sivussa Aleksi Tarvonen, Janne Saksela ja Tuure Siira.


HIFK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 23.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut