AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

40

(3-0)

Yleisöä 4396

FC Lahti
3-5-2
vko.31 // 9.8.2019

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

HJK palaa kahden europelin jälkeen kotimaan kentille, kun FC Lahti saapuu vieraaksi Telia 5G Arenalle.

FC Lahti pääsee lähtemään Helsinkiin loistavassa vireessä. Alla on neljä tappiotonta ottelua. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä lähteekin mielellään haastamaan Klubia lauantain otteluun.

- HJK sytyttää aina joukkueen. Minun ei tarvitse lisämotivoida ketään. Klubille ottelu on pakkovoitto, joten meillä on vain voitettavaa. Olemme saaneet itseluottamusta viime voitoista ja alla on hyvä harjoitusviikko. HJK on saanut uusia pelaajia ja joukkue on täynnä hyviä yksilöitä.

- Meidän pitää pelata täydellinen ottelu, jotta saamme pisteitä mukaan. Koko joukkue haluaa pisteitä ja on valmis tekemään töitä sen eteen. On mukava lähteä haastamaan ja sarjatilanne on erittäin makea, Ristilä ennakoi.

Tappiottomia otteluja Veikkausliigassa on kuitenkin HJK:llakin alla viisi, joista kaksi on voittoja. Vepsu ja Ilves onnistuivat Klubia vastaan rangaistuspotkuista ja edellinen päästetty pelitilannemaali kotimaan kentillä onkin kesäkuun lopulta KuPSia vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Suomen Cupin karsinnassa HJK vei Lahdelle panoksettoman ottelun nimiinsä 4-1. Lahden ainokaisen iski Pyry Lampinen. Liigassa joukkueet kohtasivat toukokuun lopussa Hiihtiksellä. Lahti pöllytti Klubia peräti 3-0 Erik Törnrosin osuessa kahdesti ja Gaël Etockin säestäessä yhdellä maalillaan. Ottelun jälkeen HJK päätyi vaihtamaan Mika Lehkosuon Toni Koskelaan.

HJK on vahvistunut viime aikoina reilusti. Maanantaina joukkueeseen liittynyt Petteri Forsell pääsi irti heti tiistaina Riiassa, kun Toni Koskela laittoi tuoreen vahvistuksen kentälle reilut parikymmentä minuuttia ennen loppua. Forsell väläyttelikin välittömästi osaamistaan luomalla erinomaisen maalipaikan oltuaan kentällä vain pari minuuttia.

Lauantaina Koskela saa käyttöönsä myös hyökkääjä Sekou Camaran, joka on viisumihaasteiden jälkeen päässyt viimein Helsinkiin ja joukkueen vahvuuteen. Myös loukkaantumisista kärsineet Harmeet Singh ja Joonas Vahtera ovat harjoitelleet jo joukkueen mukana.

FC Lahden terveystilanne on varsin hyvä. Varmasti ottelu jää sivuun vain Drilon Shalalta ja Ville Salmikiveltä. Tim Martinen lainattiin siirtoikkunan viime hetkillä Ykköseen, mutta Altin Zeqiri on puolestaan valmennusjohdon käytettävissä Helsingissä.


HJK-FC Lahti Telia 5G Areenalla sunnuntaina 11.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut