HIFK
4-4-2
vko.29 // 28.7.2019

HIFK otti hienon voiton Maarianhaminassa (IFK Mariehamn-HIFK 1-3)

HIFK ilmoittautui vielä tiukasti mukaan taisteluun paikasta kuuden parhaan joukossa kaatamalla IFK Mariehamnin sunnuntaina vieraissa maalein 3-1.

HIFK otti ottelussa johdon heti alussa, mutta isännät tasoittivat tauon alla. Luis Henriquen toisen jakson käänsi ottelun kuitenkin taas HIFK:lle ja Carlos Erikson iski aivan lopussa viimeisen niitin.

HIFK sai otteluun varsinaisen salama-alun, kun se heti ottelun toisella peliminuutilla onnistui saamaan kulmapotkun. Maarianhaminalaispuolustus hoiti itse kulman, mutta parisenkymmentä sekuntia myöhemmin vierasjoukkue avasi maalitilin. Hassan Sesay pelasi Sakari Tukiaisen läpi hyvään paikkaan, eikä HIFK-hyökkääjä erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maaliin. Näin HIFK sai erittäin tärkeän osuman heti ottelun alkuun, ja tämän myötä myös kuskin paikan itselleen.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin HIFK:lla oli epäonnea, sillä maalintekijä Tukiainen jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisen takia. Erikson Carlos tuli hänen paikalleen Luís Henriquen pariksi HIFK:n hyökkäykseen. Epäonni ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan myös laitapuolustaja Macario Hing-Glover loukkaantui, ja hänetkin jouduttiin ottamaan vaihtoon reilun vartin pelin jälkeen. Jabar Sharza pääsi tässä vaiheessa ensimmäistä kertaa kentälle HIFK-paidassa. 30 asteen helle yhdistettynä ainoastaan yhteen jäljellä olevaan vaihtoon, kun ottelua oli pelattu 16 minuuttia, tarkoitti sitä, että HIFK:n ottelusta tulisi todennäköisesti erittäin vaikea.

Taistelu jatkui tasaisena puoliajan loppupuolelle saakka, ja ottelun 43. peliminuutilla kotijoukkue tasoitti lukemiksi 1-1. Maali syntyi kulmapotkusta, ja pomppi niukasti yli maaliviivan muuttaessa suuntaa useammasta pelaajasta matkalla maaliin. Pelitapahtumiin nähden taukotilanne näissä lukemissa oli kuitenkin varsin oikeutettu.

HIFK pääsi ottelussa uudestaan johtoon 60. peliminuutilla. Sharza käytti jälleen hyväkseen nopeuttaan, ja järjesti erittäin vaarallisen hyökkäyksen. Hän syötti Joel Mattssonille, joka laukoi päin IFK Mariehamnin puolustusta. Pallo kimposi kuitenkin vieressä seisseelle Luís Henriquelle, joka pääsi viimeistelemään ensimmäisen maalinsa IFK:ssa. Sharza oli jo ennen tätä tilannetta useaan otteeseen väläytellyt nopeudellaan sekä teknisellä osaamisellaan, joten hänen järjestämä maali oli hieno palkinto hyvästä työstä kentällä.

Pisteistä taisteltiin kovaa aina ottelun loppuun asti, ja IFK Mariehamn haki kiivaasti tasoitusta. Pallo ei kuitenkaan tullut maaliviivaa pidemmälle, sillä Jani Bäckman pystyi ottelun loppuminuuteilla pelastamaan IFK:n toiselta takaiskulta siivoamalla pallon pois maaliviivalta. Erikson Carlos lisäsi IFK:n voittolukemiksi 1-3 lisäajalla hienolla nostolla vastustajan maaliin.

FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 18.00 ja KuPS - HIFK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 4.8. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut