AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 3002

VPS
4-5-1
vko.29 // 26.7.2019

Ennakko: HJK-VPS

Ennakko: HJK-VPS

HJK saa lauantaina vastaansa kotikentällään Telia 5G Areenalla VPS:n, joka hakee vielä kauden avausvoittoaan.

VPS:n ruoriin tarttuneella Christian Sundilla on takanaan kaksi ottelua päävalmentajana, ja mies on onnistunut tuomaan Vepsun peliin uusia elementtejä. Lahti-pelissä oli paljon positiivisia asioita, jotka joukkue tahtoo ottaa mukaansa loppukauden otteluihin. VPS haluaa olla loppukaudella aktiivinen ja prässätä vastustajia korkealta. Joukkue ei halua olla Helsingissä ainoastaan puolustuskannalla, vaan määrätä pelin temmon.

- Lahti-pelissä oli eniten laukauksia tällä kaudella. Maalia kohti tai ei, niin ainakin oli yritystä. Saimme vastustajan maalivahdin tekemään torjuntoja. Prässi toimi suht hyvin ja otamme sen mukaan. Kun on hyvä paikka, niin laitamme HJK:n ahtaalle.

- Totta kai nyt on ehkä laadukkaampi joukkue vastassa, vaikka heillä oli peli eilen. Ihan sama, ketä he laittavat kentälle, he ovat laadukkaita. Me kuitenkin pyrimme viemään peliä. Ilman palloa tai sen kanssa. Me päätämme, mitä HJK tekee ja kun meillä on pallo, niin pyrimme laittamaan heidät ahtaalle, VPS-luotsi kertoo.

Vepsun ja HJK:n aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen 1-1 -tasapeliin Vaasassa. Helsinkiläisjoukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia tuon ottelun jälkeen. Toni Koskela korvasi Mika Lehkosuon joukkueen päävalmentajana, Lassi Lappalainen myytiin Italiaan ja joukkueeseen hankittiin useita uusia pelaajia. Joukkueeseen on liittynyt William Parra, Erfan Zeneli, Tim Väyrynen, Victor Luiz ja Sekou Camara.

HJK pelasi keskiviikkona Mestarien Liigan karsinnoissa vieraissa Belgradin Punaista Tähteä vastaan. HJK pyrki hakemaan Serbiasta hyvän tuloksen puolustusvoittoisella pelillä, mutta ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Seuraava osaottelu pelataan Helsingissä ensi keskiviikkona, joten HJK tulee todennäköisesti kierrättämään pelaajiaan ottelussaan Vepsua vastaan. Sund keskittyy kuitenkin enemmän omaan joukkueeseensa.

- Mietimme enemmän omaa tekemistämme, vaikka tiedämme kyllä miten HJK tulee. Haluan, että emme odota, mitä HJK tekee, vaan otamme kontrollin heti pelin alussa. Yritämme saada pelin näyttämään siltä, mitä me haluamme. Vastassa on hallitseva mestari ja kunnioitamme niitä kyllä, mutta me pyrimme viemään sitä peliä. Se on se, mitä haluan nähdä ja joukkue haluaa näyttää kentällä. Otamme kontrollin ja saamme tarpeeksi maalipaikkoja luotua.

HJK on vahvistanut viime aikoina reilusti rivejään. Tuoreista vahvistuksista William Parra avasi keskiviikkona toisessa pelissä peräkkäin. Keskikentän työmyyrä pelasi erinomaisesti puolustavassa roolissa ja oli joukkueen tärkeimpiä palasia. Tim Väyrynen pääsi vastaavasti irti vaihdosta niin ikään toisessa ottelussa.

Tuoreimmat vahvistukset Victor Luiz ja Sekou Camara eivät sen sijaan olleet vielä keskiviikkona kokoonpanossa. Victor Luiz on valmennuksen käytettävissä jo lauantain kamppailussa. Kokoonpanosta ovat loukkaantuneina poissa Harmeet Singh ja Joonas Vahtera.

VPS:n pelaajatilanne näyttää melko hyvältä otteluun lähdettäessä. Samu Alanko ja Aatu Kujanpää eivät ole vielä mukana ja Jerry Voutilaisen pelikunto on kysymysmerkki, mutta Lahti-ottelun väliin jättänyt Jesper Engström palaa lauantaina Raidan kokoonpanoon.


HJK-VPS Telia 5G Areenalla lauantaina 27.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut