FC Lahti
3-4-3
vko.29 // 26.7.2019

FC Lahdelle arvokkaat vieraspisteet (SJK-FC Lahti 0-2)

FC Lahti haki päivän ainoassa Veikkausliigan ottelussa vieraspisteet Seinäjoelta. SJK kaatui 2-0 (2-0)-lukemin.

Ensimmäinen maali 51. minuutilla merkittiin SJK:n omaksi. Toisen teki Josu rangaistuspotkusta 20 minuuttia myöhemmin, joka tuomittiin rikkeestä Jasin Assehnounia kohtaan.

FC Lahti hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa melko selvästi. SJK:n syöttöpeli ei kulkenut kuin ajoittain, ja kenttätasapaino tuntui olevan pielessä etenkin pallonmenetysten jälkeen. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin SJK:lle. Joonas Sundman taisteli Denys Oliinykin syötön itselleen, ja tarjoili Dion Acoffille hyvän maalipaikan. Acoffin veto meni kuitenkin sivuverkkoon.

Lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla oli FC Lahden Jasin-Amin Assehnoun, joka leikkasi vasemmalta laidalta sisään ja laukoi pallon tolppaan. Jeronimo Amione sai pari kertaa vähän liian paljon tilaa boksissa. 16. minuutilla Mikko Hauhia antoi rajaheiton Amionelle, joka jatkoi vielä hyvään paikkaan Pyry Lampiselle. Nuorukaisen sihti ei kuitenkaan ollut kohdillaan.

Myös Gael Etock pääsi yrittämään maalintekoa Amionen keskityksestä, mutta pusku meni ohi maalin. SJK:n vaarallisimmat tilanteet syntyivät ensimmäisellä puoliajalla lähinnä erikoistilanteista.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n kannalta murheellisesti. Lahti siirtyi ottelussa johtoon 51. minuutilla, kun vasemmalta laidalta tullut keskitys meni SJK:n omasta puolustajasta maaliin. Lahti oli lähellä lisätä johtoaan 59. minuutilla, mutta Gael Etock laukoi vapaasta paikasta ohi maalin.

SJK haki kentälle lisää hyökkäysvoimaa, kun Maximo Tolonen ja Jeremiah Streng tulivat Obed Malolon ja Mehmet Hetemaj'n tilalle. Streng toi SJK:n hyökkäykseen liikettä myös pallottomana ja olikin lähellä puskea pallon maaliin 64. minuutilla, mutta Patrick Rakovsky esitti hienon reaktiotorjunnan.

Strengin puskun lisäksi Kerhon paikat olivat vähissä. Jostain syystä kotijoukkueen esitys jäi tänään laihaksi, ja ottelu oli kokonaisuutena SJK:n tämän liigakauden heikoin. SJK:n peli synkkeni entisestään 72. minuutilla, kun entinen SJK-pelaaja Josu laukoi pallon varmasti maaliin rangaistuspotkusta.

SJK pystyi lopussa luomaan painetta Lahden maalille erikoistilanteilla ja keskityksillä, mutta kovin hyviä kavennuspaikkoja joukkue ei saanut.

FC Honka-SJK Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 10.8. kello 17 ja FC Lahti-KPV Lahden Stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut