AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

12

(0-1)

Yleisöä 2852

SJK
4-3-3
vko.28 // 20.7.2019

SJK:lle täysi potti Kokkolasta (KPV-SJK 1-2)

SJK:lle täysi potti Kokkolasta (KPV-SJK 1-2)

SJK haki lauantaina täyden pistepotin Kokkolasta voitettuaan KPV:n 2-1. Jude Arthur ja Matheus Batista maalaisivat SJK:lle, Simo Roiha iski KPV:n kavennuksen.

SJK:lla oli hyvä maalipaikka heti ottelun alussa, kun Dion Acoff pääsi laukomaan. Joonas Myllymäellä oli pieniä ongelmia vedon kanssa, mutta pystyi kuitenkin torjumaan. Parin ensimmäisen minuutin jälkeen KPV hallitsi ottelua reilun 20 minuutin ajan. SJK oli ongelmissa KPV:n prässin kanssa eikä meinannut saada omaa peliään kulkemaan.

KPV sai paljon erikoistilanteita ja keskityksiä, mutta Mihkel Aksalu ei joutunut kunnolla torjuntatöihin. Keskitysten lisäksi Hendrik Helmke laukoi yhden kovan kaukovedon, joka meni kuitenkin yli maalin.

SJK alkoi hiljalleen päästä peliin mukaan ja hallitsikin kenttätapahtumia ensimmäisen puoliajan loppua kohden. Maximo Tolonen ja Batista olivat lähellä maalintekoa, mutta Tolosen vedon Myllymäki torjui ja Batistan matala veto meni takakulmasta ohi.

40. minuutilla pallo pelattiin boksiin Dion Acoffille, mutta syöttö näytti karkaavan hieman liian pitkäksi. Acoff ehti palloon kuitenkin ennen Joonas Myllymäkeä, joka kaatoi hänet. Seurauksena oli rangaistuspotku. Batista asettui pallon taakse, mutta brasilialaisen tukijalka petti ja pallo lensi selvästi yli maalin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Trevor Elhi antoi rajaheiton boksiin, mutta Simo Roiha voitti ykköspallon. Pallo tuli kuitenkin suoraan Jude Arthurille, joka laukoi uran ensimmäisen SJK-maalinsa komealla volleylla.

SJK aloitti toisen puoliajan hyvin ja loi painetta KPV:n maalille. Maximo Tolonen ja Obed Malolo pelasivat hyvin yhteen, ja SJK pääsi murtautumaan boksiin. Tolonen kaadettiin, mutta palloa ei viety toista kertaa pilkulle. Hetkeä myöhemmin Dion Acoff leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi, mutta veto meni hieman ohi maalin.

KPV pääsi peliin mukaan kesken SJK:n hallinnan. 57. minuutilla KPV sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Erinomainen oli myös Hendrik Helmken vapaapotku, mutta Mihkel Aksalu esitti komean torjunnan. Pari minuuttia myöhemmin KPV kuitenkin tuli tasoihin vastahyökkäyksestä. Joni Mäkelä keskitti, ja SJK:ta useasti RoPS-paidassa kurittanut Simo Roiha puski pallon maaliin.

KPV ehti hetken juhlia toistakin maalia, mutta tilanne oli paitsio. Kaikki tämän kauden Pohjanmaan derbyt tarjosivat jännitystä loppuun asti, eikä tämän illan kamppailu tehnyt poikkeusta. SJK sai vapaapotkun 78. minuutilla. Joonas Myllymäki pomputti Obed Malolon kudin eteensä, Batista oli ensimmäisenä paluupallossa ja esitti akrobaattisen saksipotkun, joka vei SJK:n uudelleen johtoon. Maali oli Batistalle toinen SJK:ssa. Myös ensimmäinen oli voittomaali KPV:tä vastaan.

Ottelun viimeinen vartti oli kovaa kamppailua ja KPV haki tasoitusta vimmatusti. Kotijoukkueella olikin muutama vaarallinen erikoistilanne, mutta SJK kesti loppuun asti ja vei jälleen kerran Pohjanmaan herruuden nimiinsä.


KPV-KuPS Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17 ja SJK-FC Lahti OmaSP Stadionilla perjantaina 26.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.