AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-5-1

22

(0-1)

Yleisöä 1876

RoPS
3-4-3
vko.13 // 2.4.2019

Ennakko: KuPS-RoPS

Ennakko: KuPS-RoPS

KuPS:n vaiherikas talvi on takanapäin ja keskiviikkona alkaa tositaisto sarjapisteistä Veikkausliigan kotiottelussa RoPS:ia vastaan.

KuPS on valmis kohtaamaan alkavan sarjakauden pelilliset haasteet ja haluaa esittää omalle kotiyleisölle parasta osaamistaan jännittävässä sarja-avauksessa.

- Joukkueessa on hyvä virinä päällä. Me olemme treenanneet hyvin viimeiset kolme viikkoa Turkin-paluun jälkeen ja me olemme niin valmiita kuin vain voimme olla, peli sitten kertoo sen missä me menemme. Prosessi etenee tietenkin kauden aikanakin ja koko ajan me pyrimme kehittämään omaa pelaamistamme paremmaksi, päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa KuPS:n verkkosivuilla.

KuPS ja RoPS tuntevat toisensa tarkasti pelattuaan talvella samassa Suomen Cupin karsintalohkossa. Edessä on nyt tasaväkinen ja tiukka kamppailu avauskierroksen liigapisteistä. Kuopiolaisilta vaaditaan tasapainoista ja yhtenäistä joukkuesuoritusta positiivisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Puolustaja Jiri Nissinen ja keskikenttäpelaaja Issa Thiaw jäävät KuPS:lta sivuun RoPS-ottelusta.

- KuPS on meille kova haaste heti alkuun. Vaikea vierasjoukkue, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tiivistää seuransa verkkosivuilla.

Koskelan mukaan Kuopiolla on juoksuvoimainen ja fyysinen joukkue.

- Heillä on useita nopeita ja dynaamisia pelaajia sekä keskellä syöttötaitoa erityisesti askelilla Petteri Pennanen – Reuben Ayarna, Koskela sanoo.

RoPS:n aloitus kauteen 2019 on varsin tiivis. Joukkue pelaa viikon sisään kolme ottelua, aluksi Suomen Cupin ottelun, keskiviikkoisen Veikkausliigan avauksen sekä ensi sunnuntaina kauden ensimmäisen kotiottelun FC Honkaa vastaan.

Osalla pelaajista kuormitusta lisää tuoreet maajoukkuekomennukset. Esimerkiksi Suomen U21-maajoukkueen mukana olleet palasivat kotimaahan vasta viime viikolla.

Maajoukkueen intensiiviseen kahdeksan päivän leirijaksoon sisältyi kymmenen harjoituskertaa sekä kaksi ottelua, joissa mm. Lucas Lingman ja Juho Hyvärinen pelasivat liki täydet minuutit.

- Se teettää pientä tasapainoilua. Meidän täytyy tarkkaan miettiä pelaajien rasitustasoa, ettei kukaan joudu tässä vaiheessa 4-5 viikoksi sivuun ylikuormituksen vuoksi, Koskela sanoo.

- Aloitamme mahdollisimman hyvällä kokoonpanolla, mutta sillä tavalla järkevästi, että meillä olisi ensi sunnuntaina sekä sitä seuraavalla viikolla kaikki tämänhetkiset pelaajat käytettävissä. Siihen mennessä saatamme saada jo uusia miehiäkin takaisin kokoonpanoon.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat varmuudella KPV-pelin tapaan sivussa olleet Niklas Jokelainen, Timo Stavitski sekä maalivahti Antonio Reguero. Ilman takapakkia kaikkien kolmen paluuta voidaan odotella aivan lähiaikoina.


KuPS - RoPS keskiviikkona 3.4. klo 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut