AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

21

(1-0)

Yleisöä 2315

VPS
4-4-2
vko.26 // 5.7.2019

Ennakko: KPV-VPS

Ennakko: KPV-VPS

Sarjataulukon kaksi viimeistä joukkuetta, KPV ja VPS, iskevät yhteen lauantaina Kokkolassa.

Kokkolassa pelataan lauantaina äärimmäisen tärkeä ottelu, kun KPV ja VPS kohtaavat Kokkolan keskuskentällä klo 17. Joukkueet ovat sarjataulukon kahdella viimeisellä sijalla ja VPS on kokkolalaisten edellä vain maalieron turvin. Jännittävässä ottelussa pelataan siis todella isoista pisteistä.

VPS on valmistautunut lauantain huipputärkeään otteluun harjoittelemalla tällä viikolla luonnonnurmella Palosaarella. Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä erinomainen ja ainoastaan Aatu Kujanpää on yhä sivussa. Päävalmentaja Petri Vuorinen uskoo joukkueensa olevan kovassa iskussa.

- Palosaaren luontoympäristö, puut ja luonnonnurmi ovat olleet joukkueelle hyvää vaihtelua. Harjoitukset ovat olleet laadukkaita koko viikon ja meininki on ollut hyvä. Kenttähoitajille iso kiitos kentän kunnosta, leikkauksesta ja kaikesta muustakin. Olosuhteet ovat huomenna erilaiset ja pelissä saattaa sataa, mutta olemme varautuneet kaikkeen. Jos on aurinkoista ja hieno keli, niin pelaamme parhaan pelimme auringossa ja hienossa kelissä. Jos sataa vettä, niin pelaamme parhaan pelimme sateessa. Se on meininki tällä hetkellä, Vuorinen kommentoi.

VPS:n muuttunut peli-ilme on ollut selvästi esillä joukkueen viimeisimmissä otteluissa. Varsinkin 1-1 -tasapeli Turussa Interin vieraana oli vakuuttava esitys vaasalaisilta. Viime lauantaina pelattu Ilves-ottelu ei ollut Vepsulta yhtä vahva esitys, mutta joukkue oli silti lähellä napata pisteen sarjan tämänhetkiseltä kärkijoukkueelta. Vuorisen mukaan joukkue haluaa jatkaa samalla tavalla ja samalla kääntää hyvät esitykset voitoiksi.

- Pelisuunnitelma voi olla mitä vaan. Vaikka matalaa blokkia, jossa puolustetaan alhaalla, mutta se aktiivisuus puolustamisessa, ja millä sykkeellä sitä tehdään, se on iso juttu tässä. On taktisia asioita, mutta sitten on se toinenkin puoli, jonka haluamme näkyvän yleisölle. Nyt olemme saaneet sen paljon paremmalle tasolle maaottelutauon jälkeen. Se on se, mitä haluamme nähdä, Vuorinen kertoo.

KPV jäi harmilliseen tasapeliin edellisellä kierroksella Rovaniemellä, mutta Vihreä on päättänyt kääntää homman lauantaina voitoksi. Telakan puolella on vielä useampikin pelimies, mutta harjoituskentällä on ollut kova näyttämisen halu koko joukkueella. Kuuden pisteen paikallisotteluun ei juuri lisälatausta tarvitse hakea, kaikki ovat valmiina lauantain matsiin.

- Derby peli ja isot pisteet jaossa. Muutama kaveri on tippunut rivistä, mutta nälkäisiä pelimiehin löytyy rosterista ja uskon että saadaan rohkea ja taisteleva esitys huomenna, KPV:n valmentaja Niko Kalliokoski luottaa derbyottelun alla.

- Sytykkeitä ei liiemmin tarvi hakea, Derby sekä ensimmäisen kotivoiton tavoittelu tuo joukkueelle sopivan kipinän ja odotankin huomenna vauhdikasta ja fyysistä ottelua, Kalliokoski päättää.

KPV ja VPS ovat jämähtäneet sarjataulukon kahdelle viimeiselle sijalle seitsemään pisteeseen. VPS on Veikkausliigassa vielä voitoitta ja KPV on napannut täyden pistepotin vain kerran. KPV teki muutoksia valmennustiimiinsä toukokuun lopussa, Niko Kalliokoski otti Jarmo Korhosen paikan päävalmentajana. Vaihdoksen jälkeen KPV haki komean vierasvoiton Hongalta, mutta sen jälkeen joukkue on jäänyt voitoitta kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

KPV:lle tärkeä keskikenttäpelaaja Sebastian Mannström tulee olemaan sivussa lauantain ottelusta loukkaannuttuaan RoPS-kohtaamisessa. Ottelun merkitys on hyvin tiedossa Vaasassa. Häviäjäjoukkue tulee jäämään suoran putoajan paikalle ja ero suoraan säilymiseen oikeuttavaan paikkaan saattaa kasvaa. Vuorisen mukaan tilanne on kuitenkin tuttu Vepsulle.


KPV-VPS lauantaina 6.7. kello 17.00 Kokkolan Keskuskentällä. Ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KPV:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut