AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

20

(2-0)

Yleisöä 1658

FC Lahti
4-4-2
vko.26 // 4.7.2019

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

FC Inter pääsee perjantaina astelemaan jälleen kotikentälleen, kun vastaan asettuu liigan yhdeksännellä sijalla oleva FC Lahti.

Kumpikaan joukkueista ei pääse kehuskelemaan kesäkuun maajoukkuetauon jälkeisillä tuloksillaan. Lahtelaisryhmä hävisi ensin kotikentällään RoPS:lle 1-2 ja juhannuksen jälkeen Kuopiossa KuPS vei pisteet peräti 5-1 -lukemin. Edellisellä kierroksella FC Lahti pääsi jälleen paremmin peliin mukaan, mutta tarjolla kotiottelusta HIFK:ta vastaan oli vain tasapelipiste. Kumpikaan joukkue ei päässyt maalikehikkoa lähemmäs maalintekoa.

Inter puolestaan pelasi vuoron perään kaikkia Pohjanmaan joukkueita vastaan. KPV:sta tullutta 3-1-vierasvoittoa seurasi tasapeli 1-1 -lukemin VPS:aa vastaan ja kirvelevä tappio Seinäjoella SJK:lle. Tuloksen myötä Interin sijoitus sarjataulukon tiiviissä kärkipäässä on viides. Interin päävalmentaja Jose Riveiro toivoo pelaajiltaan keskittymistä oikeissa paikoissa 2-1-lukemiin päättyneen SJK-ottelun perusteella.

– Minusta olimme vastustajaa parempia pelin useimmilla osa-alueilla. Pienet yksityiskohdat pelin ratkaisevilla alueilla eli rangaistusalueilla veivät kuitenkin meiltä mahdollisuuden ottaa pisteitä Seinäjoella ja vain niissä meidän on oltava parempia Lahtea vastaan. Olemme parannustarpeesta tietoisia ja teemme töitä sen eteen, että olisimme tehokkaampia hyökkäyksissämme ja toisaalta että pystyisimme pitämään nollapelin. Minusta pelaamme kuitenkin hyvin hyökkäyssuuntaan ja jos pystymme olemaan johdonmukaisempia siinä, meidän ei tarvitse olla puolustamassa niin paljon, Riveiro toteaa.

FC Interillä ja FC Lahdella on pitkä yhteinen historia, sillä joukkueet kohtasivat virallisessa ottelussa ensimmäisen kerran jo Interin edellisellä Ykkösen visiitillä vuonna 1998. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet sarjassa tai cupeissa yhteensä 60 ottelussa, joista molemmilla on 23 voittoa. Maaliverkot ovat myös heiluneet peräti 2,5 maalin ottelukohtaisella keskiarvolla. Vain Veikkausliigan ottelut laskemalla Inter on ollut hieman niskan päällä, sillä liigatasolla Interillä on 20 voittoa ja Lahdella 17.

Viime vuonna FC Inter voitti kaksi kolmesta kohtaamisesta. Syksyn viimeinen keskinäinen ottelu puolestaan päättyi tasalukemiin. Myös tällä kaudella FC Inter ja FC Lahti ovat kohdanneet Veikkausliigassa jo kertaalleen. Huhtikuussa Lahdessa pelattu ottelu näytti jo päättyvän Interin voittoon Filip Valencicin maalilla, mutta lahtelaisten Tomi Kult onnistui tasoittamaan vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa. Riveiron mukaan Sami Ristilän valmentama FC Lahti ei tule olemaan helppo vastus tälläkään kertaa.

– FC Lahti on aina hankala vastustaja. Kohtasimme heidät jo kertaalleen cupissa ja kertaalleen liigassa, mutta emme ole pystyneet voittamaan heitä. Kolmas mahdollisuus voittoon on meille myös iso motivaattori. Ehkä jotain yksittäistä kertaa lukuun ottamatta Lahti on ollut jokaisessa ottelussaan hyvin mukana tällä kaudella ja sen tiedon täytyy pitää myös meidät keskittyneinä jokaisessa tilanteessa. He tulevat varmasti hakemaan tulosta huonon jakson jälkeen. Heillä oli huono päivä Kuopiossa, mutta he olivat jo paljon tiiviimpiä HIFK:ta vastaan, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.

Tulos Seinäjoella ei ollut Interin toivoma, mutta ottelun positiivinen anti oli sekä Alvaro Munizin että Albion Ademin saaminen takaisin pelikentälle. Reilun kuukauden sivussa olleen Munizin ja viimeksi viime vuoden puolella edustusjoukkueessa pelanneen Ademin paluut tuovat Riveiron mukaan myös huomisen otteluun lisää pohdittavaa.

– Tilanne on hämmästyttävä, koska ihan jokainen on tällä hetkellä valmis pelaamaan.

Lahti on kärsinyt viime aikoina paljon loukkaantumisista. Kolhuja ovat saaneet niin hyökkäyspään Erik Törnros ja Gaël Etock kuin keskikentän Pekka Lagerblom ja Matti Klinga. Turkuun Lahti matkustaa varmasti ilman Drilon Shalaa, Erik Törnrosia ja IFK-ottelussa kolhua saanutta Mikko Viitikkoa.


FC Inter-FC Lahti perjantaina 5.7. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC lahden verkkosivut