AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

22

(0-2)

Yleisöä 1100

FC Honka
4-4-2
vko.25 // 29.6.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

Maalintekovaikeuksista kärsinyt IFK Mariehamn kohtaa FC Hongan sunnuntaina.

IFK Mariehamn haki alkukaudella pisteet FC Hongalta Espoosta. Miten käy sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Maarianhaminassa?

Honka pitää viiden ottelun mittaisen kuntopuntarin kärkipaikkaa, sillä niistä Honka on kasannut neljän voiton ja vain yhden tappion myötä kaksitoista pistettä. Viimeksi kaatui RoPS luvuin 1-0, kun Luis Silva iski ottelun ainoan maalin rangaistuspotkusta.

Veikkausliigan 22 ottelun mittainen runkosarja on nyt noin puolessavälissä. Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi, missä asioissa keltamustat ovat esiintyneet edukseen, ja missä on yhä parannettavaa.

- Tilanne on näiden suhteen hieman muuttunut kauden edetessä. Aluksi olimme hyökkäyssuuntaan koko ajan vaarallisia, mutta annoimme liikaa maalipaikkoja vastustajalle puolustuspäässä, varsinkin erikoistilanteissa ja nopeissa vastaiskuissa. Nyt sitten viimeisimmässä kahdessa pelissä olemme pystyneet pitämään nollat ja vastustajan paikat melko vähissä.

Viime otteluiden perusteella eniten parannettavaa löytyykin siis hyökkäyspäästä.

- Viimeisessä kolmessa ottelussa olemme pystyneet tekemään yhteensä kaksi maalia, joista kumpikaan ei ollut pelitilannemaali. Siinä on selkeä kehityskohde, vaikka toki pitää myös ymmärtää, että maalipaikkoja on ollut tarpeeksi, olemme muuten kontrolloineet peliä ja voitot ovat kyllä olleet ihan ansaittuja. Totta kai haluaisimme kuitenkin olla hyökkäyssuuntaan aktiivisempia ja luoda enemmän maalipaikkoja, Vasara sanoo.

Haastavan viime kauden päätteeksi IFK Mariehamnin sijoitus oli kolmanneksi viimeinen, vain kaksi pistettä karsimaan joutuneen TPS:n edellä. Kuluva kausi on kuitenkin ollut valoisampi, sillä yhdestätoista ottelusta kerättyjen neljän voiton, kahden tasapelin ja viiden tappion myötä sarjasijoitus on seitsemäs. Tasaisessa sarjassa se tarkoittaa vain yhdeksän pisteen eroa Honkaan. Maarianhaminalaisten takuutykkinä on ollut aikaisemmin Honkaakin edustanut, jo viisi maalia laukonut Aristote Mboma.

Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat kauden toisella kierroksella Tapiolan urheilupuistossa. Honka siirtyi ottelussa Borjas Martinin maalilla 1-0 kotijohtoon, mutta Rick Kettingin kaksi osumaa toivat IFK:n rinnalle ja ohi. Loppulukemat 1-3 laukoi Gustaf Backaliden.

- Viimeksi emme olleet ihan valmiita, ja olosuhteet olivat todella haastavat. IFK Mariehamn oli fyysisesti todella raikas ja he prässäsivät korkealta. Sitä kautta he saivat siinä pelissä edun, vaikka menimmekin 1-0 johtoon. Kokonaiskuva puolustamisessamme ei ollut tarpeeksi hyvä, emmekä pystyneet vastaamaan heidän fyysisyyteensä, ruotii Vasara edellistä kohtaamista.

Hongalta on varmasti sivussa vain Jonas Levänen.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg tietää haasteen olevan kova, mutta ei epäile, etteikö alkukaudella onnistunut Hongan kaataminen voisi toistua sunnuntaina.

- Honka on hyvä molempiin suuntiin – tiivis ja organisoitu puolustuksessa, taitava pelinrakentelussa ja syöttöpelissä. Tästä tulee ennen kaikkea kova haaste, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet lyödä heidät. Olemme tehneet niin aiemminkin ja pystymme siihen uudestaan.

- Totta kai oli asioita, jotka silloin teimme hyvin ja jotka voivat toimia nytkin. Siitä on kuitenkin jo aikaa ja nyt on uusi ottelu uusista lähtökohdista, Lundberg sanoo.

IFK:lta on varmuudella sivussa vain edelleen toipilaana oleva Gustaf Backaliden.


IFK Mariehamn – FC Honka sunnuntaina 30.6. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Nya Åland