AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2

11

(0-0)

Yleisöä 4127

KuPS
4-3-3
vko.25 // 28.6.2019

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

HJK isännöi KuPS:aa lauantaina.

HJK saa lauantaina vieraakseen KuPS:n ottelussa, joka on molemmille tärkeä kärkipään taistossa mukana pysymiseksi.

Kuopiolaisilla on lauantaina vastassaan kova vastustaja HJK. KuPS on valmistautunut huolellisesti Klubin kohtaamiseen ja KuPS-joukkue lähti perjantaisten päivätreenien jälkeen matkustamaan kohti pääkaupunkia ollakseen terävässä iskussa lauantain pelissä. KuPS on usein onnistunut voittamaan Klubin kotinurmella ison kannattajajoukon tukemana ja lauantaisessa ottelussa taistellaan jälleen isoista ja tärkeistä sarjapisteistä.

- HJK-peli on aina iso ottelu. HJK on uudistunut ja heillä on uudet kuviot. Heillä on voitto alla ja HJK on nyt ehkä pikkuisen aiempaa suoraviivaisempi. Hyvä peli tulee kuten aina, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Kuopiolaisilla on nyt edessään neljän kovan ottelun rypäs: Veikkausliigassa kohdataan HJK ja Honka ja tämän jälkeen kohdataan valkovenäläinen FC Vitebsk kahdesti UEFA Europa Leaguen ensimmäisellä karsintakierroksella. Vastustajat ovat laadukasta luokkaa ja jokaisessa ottelussa taistellaan isoista asioista.

- Isoja pelejä ne ovat kaikki. Sarjapelit ovat aina tärkeitä ja me olemme olleet hyvällä tasolla. Hyvä henkinen vire ja tila tarvitaan ja samoin täysipainoinen keskittyminen. Me olemme olleet pitkään tuloksellisesti hyvässä vireessä, valmentaja muistuttaa.

Kuopiolaisten pelaajatilanne on tällä hetkellä hyvä, pelikieltoja ei ole.

HJK toipui nopeasti kitkerästä tappiosta Hongalle ja palasi nopeasti voittojen tielle, kun joukkue haki tiistaina kolme pistettä Maarianhaminasta lukemin 2-0. Helsinkiäisten maaleista vastasivat Lassi Lappalainen sekä erinomaisessa iskussa oleva Riku Riski, joka myös alusti joukkueen toisen osuman. Voitto oli Klubille kauden toinen vieraskentällä.

Riski on ollut todella kovassa iskussa loukkaantumisensa jälkeen. 29-vuotias hyökkäyspään pelaaja on ollut paluun jälkeen neljästi avauskokoonpanossa ja viimeistellyt näissä peleissä kolme osumaa. HJK on myös voittanut jokaisen pelin, jossa Riski on onnistunut maalinteossa.

Kokonaisuutena ottelu oli helsinkiläisten osalta tasapainoinen ja varsinkin hyökkäyspelaaminen toimi hyvin. Viimeistelyssä olisi tosin ollut vielä hieman viilattavaa, sillä Klubilla oli saumoja huomattavasti useampaankin osumaan.

Myös muut sarjataulukon kärkipään joukkueet voittivat samaan aikaan ottelunsa, joten tilanne on äärimmäisen tasainen. Klubi on sarjataulukossa 21 pisteen myötä viidentenä. Piikkipaikkaa pitää hallussaan FC Honka 23 pisteellä.

Riskin ja niin ikään Maarianhaminassa onnistunut Lappalainen ovat kolmella osumalla joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikalla. Kaksikon lisäksi kuusi muuta pelaajaa on onnistunut kuluvalla kaudella maalinteossa Veikkausliigassa.

Lappalainen on kuulunut Klubin avainpelaajiin läpi alkukauden. Nuorukainen onkin kellottanut kaikista pelaajista koko Veikkausliigan isoimmat peliminuutit, kun 14 ottelussa vastuuta on kertynyt 1175 minuutin edestä. Klubista toiseksi eniten vastuuta on kertynyt maalivahti Maksim Rudakoville ja peliaikakärjen trion täydentää Kaan Kairinen.

HJK:n loukkaantumistilanne on helpottunut huomattavasti. Sivussa on enää Harmeet Singh, jonka toipuminen etenee hyvää vauhtia, ja Ivan Tarasov, joka on joutunut olemaan sivussa sairastelun vuoksi.

HJK hävisi edellisen kotiottelunsa, mutta on silti saalistanut sarjan eniten pisteitä kotikentältään. Seitsemän pelin saldona on 12 pistettä kolmen voiton ja tasapelin myötä. Töölössä pelattujen kamppailujen maaliero on 10-7.

HJK ja KuPS kohtasivat tällä kaudella jo kertaalleen huhtikuun puolivälissä. Tuolloin Kuopiossa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.


HJK – KuPS lauantaina 29.6. kello 17.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.