AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 1720

RoPS
4-5-1
vko.25 // 24.6.2019

Ennakko: FC Honka-RoPS

Ennakko: FC Honka-RoPS

FC Honka lähtee tiistaina taistelemaan kärkipään sijoituksista, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu RoPS.

Vierasjoukkue RoPS:n kausi on ollut vaiherikas. Viime kauden hopeamitalisti on kerännyt kahdestatoista pelaamastaan ottelusta neljätoista pistettä. Eroa Honkaan on siis kuuden pisteen verran. Rovaniemeläisten joukkueesta löytyy honkalaisille hyvin tuttu pelaaja, sillä vielä viime kaudella keltamustia edustanut Youness Rahimi saapuu Tapiolaan nyt vierasjoukkueen riveissä. Lisäksi Aleksandr Kokko on voittanut kaudella 2008 Veikkausliigan maalikuninkuuden Espoossa.

RoPS:n alkukauden suurin muutos tapahtui penkin päässä. Toni Koskela lähti HJK:n päävalmentajaksi, ja vastuun otti aiemmin Koskelan apuna toiminut Pasi Tuutti. Tuutin johdolla RoPS on kerännyt kolmesta ottelusta neljä pistettä. Viimeksi kaatui FC Lahti 2-1.

Honka ja RoPS kohtasivat Veikkausliigan avauskierroksella Rovaniemellä. Silloin keltamustat ottivat hallitun esityksen päätteeksi Borjas Martinin ja Baahin osumilla 1-2 vierasvoiton. Hongan Gideon Baah uskoo, että tiistaina nähdään tiukka kamppailu sarjapisteistä.

- Voitimme RoPS:n ensimmäisessä kohtaamisessamme, joten he tulevat varmasti kovalla motivaatiolla hakemaan revanssia. Ottelusta ei tule helppoa ja meidän täytyy antaa kaikkemme. Emme ole tällä kaudella pelanneet kotona kovin hyvin, joten nyt haluamme muuttaa senkin asian, hän sanoo.

RoPS ja Honka ovat siis kohdanneet kertaalleen. Huhtikuussa RoPS sentään sai kertaalleen murrettua Hongan puolustuksen Niklas Jokelaisen maalilla, mutta espoolaiset olivat vahvempia loppunumeroin 1-2.

- Hyökätessään Honka on tällä hetkellä varmasti Veikkausliigan tasapainoisin joukkue, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti arvioi.

- Heiltä löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle, ja siten meidänkin valmistautuminen on ollut hiukan erilaista kuin muita joukkueita vastaan. Heidän pelaamisensa on niin monipuolista, että se on vaatinut taustoilta ekstratunteja analysointiin. Mielenkiintoinen peli on tulossa.

RoPS:n joukkue on voinut harjoitella jälleen hyvin ja kokolailla ehjällä miehistöllä. Honka-otteluun valmistautuminen tapahtui totuttuun tapaan Susivoudin luonnonnurmella.

- Olemme saaneet tehtyä ne asiat, joita olemme suunnitelleet tekevämme, eikä mistään ole tarvinnut kompromissien takia luopua, Tuutti sanoo tyytyväisenä.

Hongalta sivussa ottelusta on varmasti ainoastaan Jonas Levänen.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella hyökkääjät Veka Pyyny ja Aleksandr Kokko.


FC Honka-RoPS Tapiolan Urheilupuistossa tiistaina 25.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, RoPS:n verkkosivut