AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1890

SJK
4-3-3
vko.21 // 1.6.2019

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu sunnuntai-iltana oman kotiyleisön edessä Savon Sanomat Areenalla, kun kovakuntoiset KuPS ja SJK iskevät yhteen 11. sarjakierroksen ottelussa.

Veikkausliigan sarjatilanne jatkuu erittäin tasaisena ja kuopiolaiset ovat tiiviisti mukana sarjan kärkitaistelussa. Kuopiolaiset kukistivat edellisessä kotipelissään Ilveksen vahvalla joukkue-esityksellä ja lähtevät hakemaan kotivoittoa myös sunnuntaisesta pelistä.

Voittaminen edellyttää pelaajilta jälleen laadukasta ja yhtenäistä joukkuesuoritusta kautta linjan, sillä edessä on jälleen kerran vaativa voimainkoitos.

- Ilves-peli oli paras ja tasapainoisin pelimme tällä kaudella. Pystyimme estämään Ilveksen vastahyökkäykset erityisesti siksi, että oma hyökkäyspelimme oli laadukasta. SJK-pelissä meidän pitää jatkaa siitä, mihin Ilves-pelissä jäimme.

- SJK on pieni arvoitus, koska sillä on ollut kahdessa edellisessä pelissä jalkeilla hyvin erilaiset kokoonpanot. Siksikin päähuomio valmistautumisessa on meidän omassa pelaamisessamme, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pohtii SJK-peliä.

SJK lähtee otteluun neljän ottelun voitottomassa putkessa. Viime viikolla pelattu vierasottelu Rovaniemellä kääntyi jälleen kerran johtoasemasta tasapeliin. Kaikissa neljässä viime ottelussa on SJK ensin johtanut peliä, mutta vastustaja on onnistunut nousemaan tasoihin ottelun loppupuolella. Honka nousi jopa voittoon vain kolme minuuttia ennen loppua. SJK:n edellinen voitto on kuukausi sitten pelatusta KPV-ottelusta. Näistä neljästä ottelusta kuitenkin kolme on ollut vaikeita vieraspelejä, joista etukäteen ajatellen tasuri olisi hyvä tulos.

Tämän kauden ennätystasaisessa Veikkausliigassa, voitoilla pääsisi kuitenkin nopeasti kärkeen ja karkumatkalle.

- Uskon, että molemmissa joukkueissa ymmärretään tämän pelin tärkeys. Se on myös tärkeä ottelu siksi, että se pelataan juuri ennen maajoukkuetaukoa ja runkosarjasta on sen jälkeen pelattu puolet. Me haluamme olla tauolle mennessä kuuden parhaan joukossa ja se on meidän tavoitteemme, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

- Pelistä itsestään tulee varmasti vaikea, sillä KuPS on hyvä joukkue varsinkin kotonaan. Mutta mielestäni mekin olemme aika hyvässä iskussa tällä hetkellä. Kun pelaamme kurinalaisesti ja organisoidusti, silloin heille tulee meidän kanssamme vaikeaa. KuPS on ollut kasassa samalla joukkueella jo pitkään ja he ymmärtävät toisiaan kentällä. Mutta mielestäni meidänkään joukkueella ei ole ollut ongelmia toistemme liikkeiden tunnistamisessa. Siksi luulenkin, että siitä tulee varmasti erittäin hyvä ja kiinnostava ottelu. Ja kuten sanoin, on meidän tavoitteenamme olla kuuden parhaan joukossa, ja tämä ottelu on erittäin tärkeä siinä tavoitteessa, päättää Eremenko.

Edelleen sivussa SJK:lta ovat varmuudella Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme sekä juuri RoPS-ottelun loppuhetkillä iskun jalkaansa saanut ja kentältä pois tullut laitapuolustaja Dani Hatakka. Pelikiellossa on toinen laitapuolustaja Trevor Elhi korttitilin täyttymisen vuoksi.

Muut sivussa olleet, José Nadson, Boris Kadio, Serge Atakayi ja Dion Acoff, ovat treenanneet mukana viikolla ja päivän kunnon mukaan katsotaan ketkä pelaavat sunnuntaina.


KuPS-SJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 2.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut