AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 1048

FC Lahti
4-5-1
vko.21 // 1.6.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen FC Lahden. Kotijoukkue hamuaa kärkitaisteluun ja FC Lahti puolestaan nousemaan keskikastiin.

IFK Mariehamn ja FC Lahti ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kahdesti - molemmat kerrat Suomen Cupissa. IFK oli kotonaan vahvempi niin lohkovaiheessa kuin puolivälierässäkin.

Grönvitt-luotsi Peter Lundbergin mukaan noille otteluille ei juuri painoa kannata enää laittaa. Tärkein anti kohtaamisista on kenties se, että niiden myötä joukkueet tuntevat toisensa varsin hyvin. Cupin pelit pelattiin lisäksi hallissa kumpikin.

- Siinä on iso ero ja nyt tulee varmasti ihan toisenlainen peli. Joukkueet ovat kuitenkin samat, eikä pelaajistossa ole kummallakaan kovin suuria muutoksia ollut, Lundberg miettii.

- Noista otteluista on myös niin kauan, että kovin suurta merkitystä niillä ei ole.

FC Lahti lähtikohti Maarianhaminaa jo lauantaina. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä myöntää, että edelisestä vierasottelusta jäi paljon parannettavaa, mutta korostaa, että Lahti lähtee taistelemaan pisteistä tosissaan.

- Lähdemme metsästämään pisteitä. Lähdemme vähän erilaisessa tilanteessa kuin edelliseen vieraspeliin. Nyt meillä on paljon parannettavaa. Tavoitteenamme on saada ehjä oma suoritus. Olemme IFK:a kolme pistettä perässä ja siellä on Cupin finaali edessä. He ovat pelanneet hyvin ja raikkaasti ja heidän pelitapansa on pääpiirteittäin tuttu, Ristilä kertoo.

Tarik Hamza ja Gustaf Backaliden ovat IFK:lta vielä viikkoja sivussa ja Aristote Mboma sovittaa pelikieltoaan. Sen sijaan Robin Buwalda saattaa palata kokoonpanoon jo sunnuntaina.

- Edistystä on tapahtunut ja meillä on toiveita siitä, että hän voisi pelata sunnuntaina, Lundberg vahvisti.

FC Lahden osalta varmasti ottelu jää välistä meksikolaistaituri Jerónimo Amionelta.


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 2.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland, FC Lahden verkkosivut