AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

13

(1-1)

Yleisöä 1003

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.14 // 14.4.2019

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

FC Honka pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa Veikkausliigassa maanantaina.

Veikkausliigakauden kotiavaus koittaa FC Hongan osalta viimein maanantaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu IFK Mariehamn.

FC Honka avasi kautensa viime viikolla hakemalla 2-1-vierasvoiton RoPS:n vieraana. Ottelun avausmaalin iski upean kuvion päätteksi Borjas Martin. Gideon Baah vei Hongan kahden maalin karkumatkalle onnistumalla maalinteossa kolmannessa ottelussa perättäin. Niklas Jokelainen kavensi vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta keltamustat ottivat vahvan esityksen päätteeksi kaikki kolme pistettä mukaansa Espooseen.

- Pelasimme melko hyvän ja tasapainoisen ottelun. Saimme luotua kohtalaisen paljon maalipaikkoja ja pidettyä RoPSin pois vaarallisilta alueilta suuren osan ottelusta. Hallitsimme palloa ensimmäisen tunnin ja peli oli hyvin kontrollissa. Viimeiseillä puolituntisella pystyimme ilman palloa pitämään muodon kasassa ja estämään RoPSin etenemisen. On tärkeä jatkaa samalla mallilla sekä pallollisena että ilman. Meidän pitää olla vielä huolellisempia erikoistilanteiden jälkeen, sekä viimeisissä syötöissä ja laukauksissa, jotta olemme vielä vaarallisempia, kommentoi Hongan laitahyökkääjä Juha Hakola.

IFK Mariehamn puolestaan kärsi Veikkausliigakauden avauksessaan kitkerän tappion HJK:n vieraana johdettuaan vielä aivan loppuminuuteilla. Pelillisesti tarvetta suurille muutoksille ei päävalmentaja Peter Lundbergin mukaan ole.

- Pyrimme terävöittämään muutamia yksityiskohtia edelliseen otteluun verrattuna, mutta yritämme samalla pitää saman taistelutahdon. FC Honka on vahva tällä hetkellä, mutta tarkoitus on näyttää että niin olemme mekin, "Lundis" muotoilee.

Valmistautuminen kotiavaukseen ei ole Hakolan mukaan eronnut normaalista. Töitä on tehty paljon ja huolella.

- Otteluun on valmistauduttu hyvin normaalisti. Paljon videoita, analysointia ja näistä johdettujen päätelmien siirtämistä käytäntöön kentälle eri treenien avulla. Uskon, että olemme hyvin valmiita, kun tuomari viheltää pilliin. Pystymme reagoimaan hyvin ottelun sisällä eri skenaarioihin, kuten RoPS:aakin vastaan.

Maanantain vierailija IFK Mariehamnin joukkueessa on tapahtunut liikehdintää talven aikana. Merkittävimpinä poistujina voidaan pitää uransa päättäneitä Aleksei Kangaskolkkaa ja Kristian Kojolaa. Sisään on kuitenkin tullut myös kovia pelaajia, tunnetuimpana varmasti paluumuuttaja Daniel Sjölund. Pitkään Ruotsissa pelanneella Sjölundilla on kasassa myös 37 A-maaottelua. Hollantilaiset topparit Robin Buwalda ja Rick Ketting kuuluvat myös ahvenanmaalaisten luottomiehiin. Joukkueen vahvuudesta kertoo myös se, että IFK Mariehamn on edennyt Suomen Cupissa välieriin saakka.

Hakola tiedostaa hyvin tulevan vastustajan pelaamisen vahvuudet.

- IFK Mariehamn on tosiaan muuttunut pelaajiston suhteen paljon viime vuodesta. Heidän identiteettinsä on perustunut vierasotteluissa usein tarkkaan puolustustyöhön, nopeisiin vastahyökkäyksiin, sekä vahvaan erikoistilanneosaamiseen. Heillä on siihen sopivat pelaajat ja meidän tulee pitää kenttätasapaino kunnossa, kun hyökkäämme. Meidän täytyy olla parhaimmalla tasollamme, jotta pystymme murtamaan heidän blokkinsa. Erikoistilanteet ratkaisevat usein tasaiset ottelut ja ne meidän pitää voittaa kentän molemmissa päissä.

Honka ja IFK Mariehamn kohtasivat talvella Suomen Cupin lohkovaiheessa. Silloin Esport Arenalla päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Hongalta varmasti sivussa on ainoastaan Jonas Levänen.

IFK:n riveistä ovat maanantaina varmuudella poissa loukkaantuneet Petter Hemming. Keaton Isaksson ja Simon Silverholt.


FC Honka – IFK Mariehamn maanantaina 15.4. klo 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut