AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 459

RoPS
4-2-4
vko.14 // 12.4.2019

Ennakko: KPV-RoPS

Ennakko: KPV-RoPS

KPV ja RoPS iskevät yhteen lauantaina Seinäjoella ja rovaniemeläisillä on kalavelkoja maksettavana Vihreällä jo tässä vaiheessa kautta.

KPV pelasi vahvan talven ja kevään. Suomen Cupissa kokkolalaiset ovat neljän parhaan joukossa. Veikkausliigan avausottelu puolestaan päättyi Ilveksen 2-0-voittoon, eikä KPV kyennyt juuri lainkaan horjuttamaan väkevästi pelanneita tamperelaisia. Tappion jälkeen katseet käännettiin nopeasti tulevaan ja RoPS-otteluun.

- Normivalmistautuminen. Saadaan täysi treeniviikko alle. Rytmi pitää löytää heti välittömästi. Ei aikaa uneksia. Pitää saada hyvä harjoittelurytmi päälle. Lauantaina uusi yritys. Silloin ei enää olla ujoja, KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen viittaa kokkolalaisten heikkoon avauspeliin Ilvestä vastaan.

KPV:n seuraava haaste Veikkausliigassa on RoPS. Kokkolalaiset kykenivät RoPS:n kahdesti voittamaan Suomen Cupissa, joten keinot ainakin tiedetään rovaniemeläisten kaatamiseksi.

- RoPS on hyvinkin tuttu joukkue. RoPS pelaa uskollisesti omalla tyylillään. Haluaa ottaa pallonhallinnan, pitää palloa, olemaan kärsivällinen ja etsimään väyliä sieltä. Jatkavat samalla mallilla missä viime kaudella oli. Pieni käymisvaihe sielläkin käynnissä, pikkasen uudistunut joukkue. Kyllä iso työsarka on edessä lauantaina, Korhonen toteaa.

RoPSin pistetili tämän sarjakauden osalta aukesi heti ensimmäisessä ottelussa, mutta kahden tasaisen pelin jälkeen avausvoitto on vielä saavuttamatta. Joukkueen tavoitteena on muuttaa tämä asia, kun se kohtaa lauantaina KPV:n Seinäjoella.

Vaikka vastassa on nousijajoukkue, jonka kanssa rovaniemeläiset ovat olleet samassa sarjassa viimeksi vuonna 2010, ovat joukkueet tulleet jo toisilleen tutuiksi. Ne ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden Suomen Cupissa ja Toni Koskelan ryhmä lähtee vuoden kolmanteen kohtaamiseen kalavelkojen maksu mielessä. KPV pudotti RoPSin cupista jännittävien vaiheiden jälkeen puolivälierissä ja tästä on jäänyt hieman hampaankoloon.

Tappioista huolimatta aiemmista kohtaamisista on saatu paljon hyvääkin, sillä valmennusryhmä on saanut lisää työkaluja KPV:n kukistamiseen Veikkausliigassa.

- KPV on aika isokokoinen ja fyysinen joukkue, joka puolustaa suhteellisen hyvin, Koskela kuvaili lauantain vastustajaa.

- Varsinkin viimeisimmästä pelistä on hyvä tehdä päätelmiä. Saimme selkeästi enemmän lisäinformaatioita siitä, miten he haluavat puolustaa, hyökätä ja mitä tehtäviä kenelläkin pelaajista on. Siitä on hyötyä meille.

Joukkueena KPV:n vahvuudet ovat Koskelan sanojen mukaisesti puolustuspelaamisessa ja sen organisointi kuuluukin seuran päävalmentaja Jarmo Korhosen vahvuuksiin. RoPSin tärkeimpiä tehtäviä lauantaina onkin löytää avaimet tiiviin puolustuksen aukaisemiseen. Kaikkea ei kuitenkaan voi panostaa pelkästään hyökkäämiseen, sillä KPV pyrkii tilaisuuden tullessa iskemään nopeasti vastaan.

Koskelalla on käytössään hyvin pitkälle sama kokoonpano kuin kauden aikaisemmissa sarjaotteluissa. Uutena tapauksena on tullut ainoastaan Sergio Llamas, jonka pelaaminen on hieman epävarmaa.

- Aleksandr Kokko, Antonio Reguero ja tietysti Timo Stavitski ovat yhä loukkaantuneina. Llamas sai ruhjevamman Honka-pelissä, joten hän on vielä kysymysmerkki, Koskela kertoi.

KPV:n paidassa tositoimissa saatetaan nähdä jo uusin vahvistus Filip Ivanovski, mikäli kaikki paperityöt valmistuvat ajoissa ottelun alla. Sivussa ovat kovaa vauhtia kohti pelikuntoa toipuva Patrick Poutiainen ja sairastellut Santeri Mäkinen.


KPV – RoPS lauantaina 13.4. klo 15.00 Seinäjoen OmaSP Stadionilla. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.