AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KPV
4-5-1

02

(0-1)

Yleisöä 879

Ilves
4-4-2
vko.13 // 6.4.2019

Ennakko: KPV-Ilves

Ennakko: KPV-Ilves

KPV pelaa pitkän tauon jälkeen ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa, kun Seinäjoella pelattavassa kamppailussa vastaan saapuu Ilves.

KPV kohtasi Ilveksen jo Suomen Cupin lohkovaiheessa, joten vastustajasta on tuorehkoa kokemusta.

- Ilves on talvikauden kaikista joukkueista vakuuttavin, mitä vastaan cupissa on pelattu. Yhtenäisin, kurinalaisin ja systemaattisin. Minun mielestä paras joukkue ketä vastaan on pelattu, toteaa KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen.

Kokkolalaiset pystyivät kaatamaan RoPS:n cupin puolivälierässä ja lähtee siten terveellä itseluottamuksella haastamaan tamperelaisia.

- Kyllä pitää olla samalla tavalla uuttera kuin Rovaniemellä. Työn kautta, Korhonen toteaa.

Vuosi 2019 on alkanut Ilvekseltä vähintäänkin mainiosti. Takana on kuusi harjoitusottelua ja seitsemän kilpailullista ottelua, joista voittoja on tullut tasaiseen tahtiin ilman ainuttakaan tappiota. Ainoastaan kerran on pisteitä tiputettu Suomen Cupin alkulohkossa, kun RoPS venyi 1-1-tasapeliin.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on ollut tyytyväinen etenkin siihen, että joukkueen onnistumiset harjoituksissa ovat siirtyneet myös pelikentille.

– Hyvään suuntaan olemme edenneet. Nuoret pelurit piristävät meininkiä, vuoronperään aina joku nostaa tasoaan. Terveystilannekin on hyvä, treeneissä on vauhtia ja kilpailua. Kun on täysi rosteri, niin voi paremmin hyödyntää ison kentän pelinomaisia harjoitteita, Wiss taustoittaa.

Seinäjoelle kevään kotiottelunsa siirtänyt KPV on ensimmäisenä laittamassa Ilveksen testiin.

– Seinäjoki on ollut meille hyvä paikka pelata. Tunnemme kentän ja muut olosuhteet. Kokkola olisi ollut paljon vaikeampi ympäristö vierailla. KPV on pelannut vahvan talvikauden ja sinne on tullut myös uusia vahvistuksia. Opiskelemme pelitapaa lähipäivinä tarkasti.

– Jarmo (Korhonen) on hyvä ottelukohtainen valmentaja. Hän on aina tehnyt tulosta pienelläkin ringillä. Harvalla valmentajalla on yhtä pitkä kokemus Suomessa ilman liigapaikkaa. Toivotan onnea ja menestystä, mutta ei ihan vielä meitä vastaan, Wiss keventää.

Liiga-avaukseen keltavihreät saavat paljon vaihtoehtoja kokoonpanoon, vaikka toipilaslista ei täysin tyhjä olekaan. Mikael Almén potee lievää harjoituksissa saatua nilkkavammaa ja Matias Riikonen kärsii murtuneesta sormesta. Samuel Afumin pelikunto on vielä tarkastelun alla.


KPV - Ilves OmaSp Stadionilla Seinäjoella sunnuntaina 7.4. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut