AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

11

(1-1)

Yleisöä 2007

FC Honka
4-4-2
vko.14 // 7.4.2018

Ennakko: KuPS-Honka

Ennakko: KuPS-Honka

KuPS saa vastaansa sunnuntaina sarjanousija Hongan.

Kuopiolaiset ovat valmistautuneet huolellisesti sunnuntain liiga-avaukseen. Kevään pitkä harjoituskausi on sujunut ennakkosuunnitelmien mukaisesti ja hyvävoimainen KuPS-joukkue on valmis kohtaamaan uuden liigakauden asettamat kovat haasteet.

- Me olemme olleet jo pitkään valmiina. Kiva että kausi alkaa. Viime kausi alkoi tappiolla HJK:lle, toivottavasti tulos on nyt parempi. Startti oli viime vuonna vähän hidas, nyt me olemme valmiimpia kuin vuosi sitten, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

KuPS pelasi edellisen ottelunsa kiirastorstaina Helsingissä. Suomen cupin puolivälieräottelu päättyi 2-0-tappioon ja pelistä jäi paljon parannettavaa jatkoa varten.

- Puolustusvirheet pitää saada pois. Koko joukkueen reagoinnin pitää toimia samalla tavalla joissakin tilanteissa ja meidän on oltava yhtenäisempiä prässäämisessä ja hyökkäyspelissä. Tiiviyttä tarvitaan, Honkavaara muistuttaa.

- Me emme olleet ihan parhaimmillamme HJK:ta vastaan. Silti meillä oli kuitenkin mahdollisuudet tehdä maaleja 3-4 kappaletta. Parempaan meidän pitää pystyä Honkaa vastaan, päävalmentaja toteaa.

Hongan pelaajalista on liigatasolle kova ja nimekäs. Honka on vaarallinen vastustaja, jolla on potentiaalia yllättää monet tämän kauden aikana. Nousijajoukkue osoitti jo vahvat voimansa etenemällä cupissa välieriin saakka.

- Honka on tosi kova ja hyvä joukkue. Honka on laadukas, rutinoitunut ja kokenut joukkue monessa suhteessa. Honka pelaa hyvää jalkapalloa ja on siten todella hankala avausvastustaja, valmentaja varoittelee.

KuPS-maalivahti Otso Virtanen on pelannut Suomen kentillä tähän mennessä yhteensä 99 Veikkausliigaottelua ja tasalukema 100 tulee täyteen sunnuntaina, mikäli hänet valitaan illan aloituskokoonpanoon. Puolustajat Tabi Manga ja Lum Rexhepi sekä keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ovat sivussa sarjakauden avausottelusta.

FC Honka näytti talven aikana Suomen Cupissa, että se ei nousijajoukkueenakaan ole juuri lainkaan sarjan kärkipäätä perässä. Cup-urakan aikana nimittäin kaatuivat mm. niin SJK kuin HJK:kin. Matka päättyi vasta välierissä, kun HJK sai revanssin aikaisemmasta kohtaamisesta ja oli niukasti parempi edeten finaaliin luvuin 2-1.

Honka on näyttänyt vahvuutensa kaikilla osa-alueilla. Maalivahdeista niin viime kaudelta jatkava Tim Murray, kuin uutena vahvistuksena saapunut makedonialainen Davor Taleskikin ovat tehneet vastustajien maalintekoyritykset kerta toisensa jälkeen tyhjiksi. Maalilla, kuten monella muullakin pelipaikalla onkin kova kilpailutilanne avauksen paikasta.

Tehokkaimmin verkkoja Suomen cupin aikana Hongasta heiluttivat kuusi maalia tehnyt Youness Rahimi, sekä viidesti osunut Masar Ömer. Hyökkääjäkaksikon lisäksi osumia löytyy myös Javi Hervasin, Jonas Leväsen, Konsta Rasimuksen, Robert Ivanovin ja Mosawer Ahadin tileiltä.

Sunnuntain isäntäjoukkue ei ole missään nimessä se helpoin avausvastustaja. KuPS nappasi nimittäin viime kauden päätteeksi hopeiset mitalit. Vaikka joukkueesta on lähtenyt laatupelaajia, kuten kapteenina toiminut Sebastian Sorsa, sekä yhdeksän maalia iskenyt Gbolahan Salami, ei joukkuetta voi pitää juurikaan heikentyneenä. Vahvistuksiakin Savoon on nimittäin saapunut, ja KuPS tavoitteleekin varmasti sijoituksia sarjataulukon kärkipäässä. Merkittävinä lisäyksinä kuopiolaisten nippuun voidaan pitää mm. viime kaudella kahdeksasti PS Kemille verkkoja heiluttanutta Rasmus Karjalaista, sekä Honkaakin monta vuotta edustanutta Lum Rexhepiä. Edelliseltä kaudelta suuressa roolissa jatkavia pelaajia ovat ainakin keskikenttämiehet Petteri Pennanen, Urho Nissilä, sekä Reuben Gabriel. Myös Otso Virtanen on maalillaan varmasti vaikeasti ohitettava.

Hongalta otteluun joutuvat jättämään sivuun Javi Hervas, Lucas Kaufmann, Joni Korhonen, Duarte Tammilehto, Ahmed El-Amrani, sekä Nemanja Obradovic. Muu joukkue on valmentajakaksikko Vesa Vasaran ja Sampo Koskisen käytettävissä.

KuPS - Honka sunnuntaina 8.4. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.