AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

11

(1-1)

Yleisöä 2351

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.20 // 18.5.2017

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Kaksi IFK:ta kohtaavat perjantaina Helsingissä. Kotijoukkueena toimii HIFK.

Kaksi IFK:ta kohtaavat perjantaina Helsingissä ottelussa HIFK-IFK Mariehamn.

HIFK kärsi edellisessä ottelussaan katkeran 1-2-vierastappion Kuopion Palloseuralle. Altavastaajana otteluun lähteneet tähtirinnat siirtyivät toisella puoliajalla 1-0-johtoon Xhevdet Gelan kauden toisella liigamaalilla, mutta KuPS puristi viimeisen kympin aikana rinnalle ja ohi. Tuloksena oli kauden toinen tappio, joten HIFK hakee perjantaina jälleen paluuta voittojen tielle.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen HIFK on sarjataulukossa kymmenentenä kuudella sarjapisteellä.

IFK Mariehamn on kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon viidennellä sijalla. Saarelaisten saldo kuudesta pelatusta ottelusta on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio, joka tuli Tampereen Ilvestä vastaan. Edellisessä ottelussaan IFK Mariehamn kaatoi PS Kemin puhtaasti 3-0. IFK Mariehamn on HIFK:ta vain kolme pistettä edellä, joka kuvastaa varsin hyvin sarjataulukon pieniä eroja näin alkukaudesta.

– He ovat tehneet neljä viimeisintä maaliaan erikoistilanteista. Vastassa on isokokoinen ja fyysinen joukkue, jonka puolustuslinjan kulmakiviä ovat Jani Lyyski ja Kristian Kojola. Gabriel Petrovic ja Philip Spardall Mantilla rytmittävät peliä keskikentällä ja he pelaavat varsin riskittömästi. Brian Span Span ja Aleksei Kangaskolkka ovat kärjessä vaarallisia pelaajia, joiden kanssa saamme olla hereillä, helsinkiläisten päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

Maarianhaminalaiset kokivat täksi kaudeksi muutaman merkittävän pelaajamuutoksen. Maalitykki Dever Orgill, pelintekijä Diego Assis ja maalivahti Walter Viitala lähtivät mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen odotetusti kohti uusia haasteita

Uusista hankinnoista jokaisessa ottelussa avauskokoonpanossa aloittanut taitava ja nopea ruotsalaiskeskikenttäpelaaja Robbin Sellin on ollut alkukauden otteluissa erinomainen. FC Hakasta saapunut 19-vuotias laitapuolustaja Aapo Mäenpää ja Orgillin tilalle hankittu Luckymore Mkosana ovat myös saaneet paljon vastuuta uusista pelaajista. Viitalan jättämää maalivahdin tonttia saapui täyttämään Kanadassa syntynyt Viron maajoukkuemaalivahti Andreas Vaikla, jota pidetään hyvänä lähitorjujana.

– Tiivistettynä voisi sanoa, että vastassa on monta vuotta yhdessä pelannut joukkue muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. IFK Mariehamn on pelannut viime aikoina melko samalla tavalla ottelusta toiseen, Muurinen kertoo.

HIFK:lla on muutama varma poissaolija perjantaina. Jani Bäckman on sivussa 2-3 viikkoa, Fredrik Lassas noin kuukauden ja Pauli Kuusijärven odotetaan olevan pelikunnossa parin viikon sisällä. Myös Tuukka Andberg on varmuudella sivussa.

IFK Mariehamnilta puuttuu ottelusta Gabriel Petrovic, joka on sairaana.


HIFK-IFK Mariehamn Telia 5G Areenalla perjantaina 19.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.