HIFK
4-5-1
vko.23 // 12.6.2016

Interille niukka kotivoitto (FC Inter-HIFK 1-0)

HIFK:n vaikeudet Veikkausliigassa saivat jatkoa, kun FC Inter kaatoi helsinkiläiset Turussa 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Kennedy Nwanganga tunnin pelin jälkeen.

Inter oli alusta asti ottelussa hyvin mukana ja pystyi pitämään palloa ja hallitsemaan sitä kautta peliä. HIFK:n viiden pelaajan puolustuslinja oli kuitenkin tiivis, eikä sen läpäiseminen ollut helppoa.

Inter sai kyllä hyvän syöttöpelin ansiosta luotua hyviäkin hyökkäyksiä, mutta se viimein huolellisuus puuttui niistä edelleen.

Vierasjoukkue HIFK sai myös luotua muutaman vaarallisen paikan Jukka Lehtovaaralle. Interin maalivahti oli kuitenkin hereillä eikä antanut vierailijoiden yllättää itseään.

Inter sai toiselle jaksolle myötätuulen taakseen ja painoi pelin väkisin Saku Erikssonin vartioimalle HIFK:n maalille. Pelin 60. minuutilla kotijoukkue lopulta onnistui.

Maalin oli komea. Pitkän syöttökombinaation jälkeen pallo pelattiin oikeaan laitaan Egzon Belicalle, joka keskitti kierteisen keskityksen maalille, josta Kennedy Nwanganga puski sen tarkasti maalin vasempaan alakulmaan.

Interin johtomaalin jälkeen HIFK ei saanut oikeastaan minkäänlaista takaa-ajoa käyntiin ja Interin toinen maali olikin paljon lähempänä ottelussa, kuin HIFK:n tasoitus. Interille siis ottelusta lopulta niukka, mutta sitäkin tärkeämpi 1-0 kotivoitto.

KuPS-FC Inter Väinölänniemellä sunnuntaina 19.6. kello 18.30 ja HIFK-FC Lahti Sonera stadiumilla lauantaina 18.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.