AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2197

HIFK
4-4-2
vko.36 // 11.9.2016

Ennakko: FC Inter-HIFK

Ennakko: FC Inter-HIFK

HIFK kohtaa maanantaina 12.9. tähän mennessä kauden tärkeimmässä ottelussa FC Interin. Todellinen "kuuden pisteen" ottelu käynnistyy Veritas Stadionilla kello 18.30.

Perjantaina pelatulla täydellä kuuden ottelun liigakierroksella sijoitukset sarjataulukon häntäpäässä eivät muuttuneet, sillä HIFK:n lisäksi myös FC Inter hävisi oman ottelunsa. HIFK:lla oli omat paikkansa mitaleista taistelevaa VPS:aa vastaan, mutta vaasalaiset onnistuivat toistamiseen tällä kaudella nollaamaan tähtirinnat ja nappasivat täydet kolme pistettä 1-0 lukemin. FC Inter hävisi Seinäjoella pelatussa ottelussa SJK:lle 1-0.

Sekä HIFK että FC Inter ovat hävinneet nyt viidestä edellisestä kamppailustaan kolme. Inter on voittanut joukkueiden molemmat kohtaamiset tällä kaudella, joten turkulaiset lähtevät kauden kolmanteen ja viimeiseen kohtaamiseen lievänä ennakkosuosikkina.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi myöntää maanantain ottelun tärkeyden. Tappioon ei ole oikein varaa, vaikka kausi ei lopukaan vielä huomenna.

- Vaikka pelejä on paljon jäljellä, ei tappioon ole oikein varaa. Haluamme jättää HIFK:n meidän taakse ja se vaatii voittoa huomenna, sanoo Kuqi.

Kummallakaan joukkueella ei ole ollut hirveästi aikaa palautua perjantain ottelusta. Tästä huolimatta Kuqi uskoo, että Veritas Stdaionilla nähdään vauhdikas ottelu.

- Palautumisaika ei ole pitkä. Pelissä on kuitenkin kovat panokset, joten uskon, että kentällä nähdään vauhtia, povaa Kuqi.

Interille on oikeastaan koko kauden tuottanut ongelmia maalinteko. Kuqin mukaan tähän on kiinnitetty paljon huomiota harjoituksissa.

- Kyllä me aina harjoittelemme maalintekoa. Meidän pitää vain päästä huomenna paikkoihin, niin kyllä niitä maaleja sitten myös syntyy, luottaa Kuqi.

HIFK on sarjataulukossa paremman maalieron turvin kymmenentenä 21 pisteellä ja tasapisteissä oleva FC Inter on tällä hetkellä liigakarsijan paikalla. On sanomattakin selvää, että maanantain ottelun lopputuloksella on todella tärkeä merkitys loppusijoituksia ajatellen. Voitto suuntaan tai toiseen ei vielä ratkaise mitään, mutta antaa varmasti voittajajoukkueelle henkistä voimaa loppukauden otteluihin.

– Sarjataulukosta voi nähdä, että liigakarsijan paikalle johtavasta sijoituksesta on muodostumassa meidän ja Interin välinen kamppailu. Ottelun tärkeyttä on turha vähätellä, sillä onhan se klassinen kuuden pisteen ottelu. Turku on ollut meille vaikea paikka pelata, HIFK-kapteeni Esa Terävä myöntää seuransa verkkosivuilla.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella edelleen pelikieltoaan sovittava Faith Obilor sekä pitkäaikaispotilaat Pape Sow ja Oskari Qvick. Myös Joni Aho, Lucas Garcia, Philip Njoku ja Henrik Moisander ovat vielä sivussa.


FC Inter-HIFK maanantaina 12.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, HIFK:n verkkosivut