HIFK
5-4-1
vko.17 // 3.5.2015

SJK kukisti HIFK:n Seinäjoella (SJK-HIFK 2-0)

Seinäjoen Jalkapallokerho voitti Helsingin IFK:n kotonaan lukemin 2-0 (0-0) sunnuntaina.

Maalipaikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla. 17. minuutilla Tuco laukoi pienestä kulmasta ja Mika Johansson torjui eteensä, mutta reboundissa ei ollut jatkajia ja HIFK-puolustus onnistui purkamaan.

HIFK:n ensimmäisen puoliajan parhaat maalipaikat tulivat vapaapotkuista. 26. minuutilla Joni Korhonen laukoi noin 20 metristä hiukan yli maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Nnaemeka Anyamele laukoi vaparin suunnilleen samasta paikasta, mutta Mihkel Aksalu torjui sen kulmapotkuksi.

Tunnin kohdalla Bahrudin Atajic loukkasi itseään kontaktittomassa tilanteessa ja hän joutui jättämään kentän. 74. minuutilla Wayne Brown syötti oikeaan laitaan Richard Dormanille. Dorman keskitti maalille vitosen viivalle, josta Tuco liukui pallon maaliin HIFK-puolustajien välistä. Maalituuletus ei jättänyt ketään kylmäksi Keskuskentän pääkatsomossa.

Maalin jälkeen Toni Lehtinen tuli kentälle Tucon tilalle. Viitisen minuuttia ennen loppua Akseli Pelvas voitti pallon Kalle Sotkalta ja pääsi etenemään vasenta laitaa. Pelvas syötti etutolpalle Toni Lehtiselle, joka juhlisti 200:tta Veikkausliigaotteluaan pistämällä pallon maaliin.

HIFK:n toisen maaliajan paras paikka tuli lisäajalla. Jukka Halme sai pallon hiukan boksin rajalle ja laukoi kovan kudin, jonka Mihkel Aksalu kuitenkin torjui.