4-4-2
vko.20 // 21.5.2015

HIFK haki pisteet Kotkasta (FC KTP-HIFK 1-2)

Kuva: Juha Tamminen.

HIFK kaatoi torstaina Kotkassa FC KTP:n maalein 2-1 (1-1). Juho Lehtonen vei kotijoukkueen johtoon, mutta Ville Salmikiven osuma toi vieraat tasoihin. 89. minuutin kohdalla Jani Bäckman teki voittomaalin HIFK:lle.

Kotijoukkue KTP siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 10. peliminuutilla. Pitkä ja korkea avaus tavoitti ennen ottelun alkua 100. liigapelin rajan rikkoutumisen kunniaksi palkitun Juho Lehtosen, joka karkasi läpiajoon. Lehtonen käytti läpiajotilanteensa tyylikkäästi laukomalla pallon oikeaan alakulmaan ohi HIFK-maalivahti Mika Johanssonin.

Vain minuuttia myöhemmin HIFK nousi tasoihin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Tuomas Aho pelasi pallon vasempaan laitaan Otto-Pekka Jurvaiselle, joka keskitti vitosen viivan tuntumaan Ville Salmikivelle, josta Salmikivi puski kauden ensimmäisellä liigamaalillaan tähtirinnat tasoihin.

Molemmilla joukkueilla oli maalien jälkeen omat paikkansa lisäosumiin. Puoliajalle marssittiin 1-1 tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet loivat vaarallisimmat paikkansa vastahyökkäyksillä. KTP:lla oli pari terävempää tonttia siirtyä ottelussa johtoon, mutta maalivahti Mika Johansson HIFK-puolustuksen viimeisenä lukkona vaarallisimmat tilanteet eleettömästi.

Kotkalaisyleisö valmistautui jo odottelemaan avustavan erotuomarin antamaa lisäaikaa, kun HIFK päätti iskeä jo rutiiniksi muodostuneella tavalla ottelun voittomaalin. Youness Rahimi pelasi pallon viistoon Eero Peltoselle. Peltonen pääsi etenemään vapaasti vasemmalta puolelta rankkarialuetta ja lähetti matalan syötön maalin eteen, josta keskikenttäpelaaja Jani Bäckman iski HIFK:n 1-2 voittomaalin.