AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

12

(1-1)

Yleisöä 2842

HIFK
4-4-2
vko.20 // 20.5.2015

Ennakko: FC KTP-HIFK

Ennakko: FC KTP-HIFK

Kolmesta edellisestä ottelusta seitsemän sarjapistettä haalinut HIFK matkustaa torstaina Kotkaan, jossa se kohtaa KTP:n Arto Tolsa Areenalla kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa.

KTP on sarjataulukossa yhdeksäntenä kolmen pisteen päässä tähtirinnoista. Kotkalaisten saldo seitsemästä pelatusta ottelusta on yksi voitto, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. HIFK ja KTP ovat toisilleen tutut vastustajat viime kauden Ykkösestä. HIFK voitti kerran kotikentällään Bolliksella ja Kotkassa KTP oli molemmilla kerroilla parempi. HIFK nousi lopulta Ykkösen päätöskierroksella jo legendaariseksi muodostuneella tavalla Veikkausliigaan ohi KTP:n.

- Hävisimme molemmat vierasottelut viime kaudella ihan pystyyn. KTP on hyvä kotijoukkue. Kotkassa on uusi pelikenttä ja se on ilmeisesti samantyylinen kuin Soneralla, joten he eivät saa kentästä niin paljon etua kuin viime kaudella. KTP:lla on todella hyvä ottelu SJK:ta vastaan alla, joten helppoa iltaa ei ole odotettavissa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa.

HIFK on sarjataulukossa seitsemäntenä yhdeksällä sarjapisteellä. Kolmesta edellisestä ottelusta on tullut kaksi voittoa (FC Inter 2-1 & FF Jaro 3-2) ja 1-1 vierastasapeli Ilvestä vastaan. Jaro-ottelussa HIFK oli ottavana osapuolena toisella jaksolla, mutta HIFK:n pelaamisessa oli silti todella paljon hyviä elementtejä.

- Ei ollut mitään timanttia, mutta olen todella tyytyväinen otteluun kokonaisuutena. Jaro-ottelussa oli hyvää se, että mentiin maalille sillä tavalla kuten sinne pitää mennä. Täytyy poimia hyvät asiat siitä ottelusta mukaan, mutta voitto on aina voitto. Tiettyjä asioita pitää parantaa ja varmasti saadaan hyvä peli Kotkassa, Honkavaara kertoo.

KTP lähtee kamppailuun sunnuntaina hyvällä pelillä edellisottelusta saalistetun pisteen jälkeen. Joukkue sai ajoittain vieraaksi saapuneen SJK:n todella ahtaalle. Samalla positiivisella peli-ilmeellä lähdetään tähänkin koitokseen.

- Koko peli oli aika ehjä esitys meiltä, ainoastaan maalit jäivät uupumaan. Ihan hyvä ysikymppinen. Nyt tulee vastaan hieman erityyppinen joukkue, joka iskee tosi terävästi ja nopeasti vastaan. Jälleen uusi haaste edessä johonka pitää reagoida. Meidän pitää säilyttää samanlainen intensiteetti omassa pelaamisessa, mikä SJK-ottelussa oli, päävalmentaja Sami Ristilä toteaa.

- Toivottavasti pystymme hyökkäysalueella vielä tekemään ne maalitkin, siinäpä on sitten riittävästi haastetta.

Otteluruuhkan muodostama rasitus on Veikkausliigajoukkueille haastava ja HIFK:n avauskokoonpano onkin elänyt alkukaudella todella paljon.

- Olemme jonkin verran joutuneet muokkaamaan kokoonpanoamme otteluruuhkan takia. Jätkät ovat todella hyvin säilyttäneet meidän pelitavan, vaikka vaihtuvuus on ollut suurta. Pelaajat ovat sopeutuneet kokoonpanon elämiseen hyvin ja ymmärtävät, mitä pitää tehdä, jotta taso saadaan säilytettyä jokaisessa ottelussa, Honkavaara sanoo.

Kotijoukkueen loukkaantuneiden lista on edelleen ikävä. Poissa ovat varmuudella Josh Mulvany, Samuli Kaivonurmi, Sasha Anttilainen, Joel Mero sekä Aleksi Tarvonen. Lisäksi Felipe Aspegren sovittaa korttitilinsä täyttymistä.

HIFK:n kokoonpanosta laitapelaaja Nnaemeka Anyamelen pelikunto selviää torstaina. Tuomas Mustonen, Ville Taulo, Esa Terävä ja Tommi Vesala ovat sivussa KTP-ottelusta.

FC KTP-HIFK Arto Tolsa Areena torstaina 21.5. kello 18.30 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.