AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2023

FC Inter lanseerasi uuden vapaaehtoisryhmän - InterAktiivien kautta lisää yhteiskuntavastuuta

FC Inter lanseerasi uuden vapaaehtoisryhmän - InterAktiivien kautta lisää yhteiskuntavastuuta

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter lanseerasi vuoden 2023 alussa uuden InterAction -ohjelman InterAktiivit.

InterAktiivit on Interin seurayhteisön vapaaehtoisten toimihenkilöiden ryhmä, joka suunnittelee ja auttaa organisoimaan InterAction-toimintaa ja kehittämään seurayhteisöä ja jalkapallokulttuuria.

InterAction-päällikkö Jani Meriläinen avaa ajatuksia uuden ohjelman lanseerauksen takana.

– Interistä puhutaan monta kertaa noin 600 pelaajan seurana. Todellisuus on täysin muuta. Olemme yhteisö, johon kuuluu pelaajien lisäksi heidän perheet, toimihenkilöt, työntekijät ja kannattajat. Meidän yhteisössä on tämän perusteella noin yli 4000 jäsentä, ja jokainen jäsen on meille yhtä tärkeä, Meriläinen avaa.

Meriläisen mukaan vapaaehtoisten panos on merkittävä jokaisessa seurassa ja Inter haluaa nyt kehittää vapaaehtoistoimintaa yhä entisestään.

– Mikään seura ei toimi pelkkien työntekijöiden voimin. Meillä on jo tällä hetkellä uskomaton joukko vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat muun muassa meidän juniorijoukkueiden toiminnan ja kotiotteluidemme loistavan tunnelman. Nyt loimme uuden, seuran yhteiskuntavastuullisessa toiminnassa vahvemmin mukana olevien InterAktiivien ryhmän. Uskomme, että jalkapalloseura on tehokas ja innostava tapa osallistua yhteiskuntavastuulliseen toimintaan, ja haluamme luoda Interin seurayhteisöstä esikuvan ja innostajan kaikille urheiluseuroille, "Mertsi" kertoo.

– Tavoitteenamme on olla aktiivinen seurayhteisö, jonka tunnusmerkkejä ovat intohimo, tunne, arvostus, yhteenkuuluvuus, merkityksellisyys ja turvallisuus, joka mahdollistaa jokaisen omana itsenä olemisen, Mertsi julistaa.

InterAktiivien ryhmään voi liittyä kuka tahansa. Mukaan mahtuu niin kannattajat, entiset pelaajat, juniorijoukkueiden toimijat, pitkän linjan kausikorttilaiset kuin vasta Turkuun muuttaneet urheilun ystävät. Ryhmän toiminta kehittyy jäsenten ideoiden ja resurssien mukaisesti. Mukaan voi ilmoittautua vaikka suoraan alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia