AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 24.1.2023

Suomen Cupin 2023 ensimmäinen arvonta 31.1. - alasarjajoukkueitten korijaot selvillä

Suomen Cupin 2023 ensimmäinen arvonta 31.1. - alasarjajoukkueitten korijaot selvillä

Suomen Cupin 2023 kaikki arvonnat tulevat suorina lähetyksinä VeikkausTV:ltä. Ensimmäinen arvonta järjestetään 31.1. kello 13.00 alkaen.

Suomen Cupissa on mukana 333 joukkuetta, joista alasarjajoukkueita on 281. Alasarjajoukkueet on jaettu Suomen Cupissa kymmeneen koriin maantieteellisin perustein. Tasauskierros 0 pelataan koreissa 1-7. Tasauskierroksen arvontaan osallistuu 123 joukkuetta (M5-M35), joista 66 pelaa tasauskierroksella. Loput joukkueet suoraan Kierrokselle 1.

– Arvontakorien luominen on melkoinen urakka, vaikka se valmiina näyttääkin yksinkertaiselta. Nyt mukaan tuli vielä yksi liikkuva osa, kun Tasauskierroksella 0 pelaavat joukkueet Vitosesta alaspäin. Korien kokonaisjoukkuemäärä vaikuttaa siihen, kuinka monta ottelua voidaan pelata tasauskierroksella. Mikäli luku on parillinen, tasauskierroksella pitää olla parillinen määrä otteluita. Samoin parittoman määrän kohdalla luvun pitää olla pariton, Suomen Cupin kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki avaa.

Kierros 2 arvotaan torstaina 14.3., ja silloin pääkaupunkiseutu yhdistyy yhdeksi koriksi ja Kori 8 jaetaan Koreihin 7 ja 10.

– Korijaossa pitää myös huomioida jo Kierros 2, sillä arvonnan aikaan (14.3.) osa alkukierrosten otteluista on vielä pelaamatta. Korijaon pitää kantaa myös Kierrokselle 2, jotta vältämme korisiirtoja. Nyt niitä on onneksi niin vähän kuin mahdollista.

Lisää uutisia