AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 22.1.2023

"Pitkästä aikaa kunnon peli" - Nuorela tyytyväinen VPS:n ilmeeseen Ilves-ottelussa

"Pitkästä aikaa kunnon peli" - Nuorela tyytyväinen VPS:n ilmeeseen Ilves-ottelussa

Lauantain esitys miellytti Jussi Nuorelaa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS nousi lauantaisessa harjoitusottelussa Ilveksen vieraana tappioasemasta 2-1-voittoon.

Vepsun päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen ennen kaikkea siihen, että pelaajat saivat ottelutuntumaa.

- Pitkästä aikaa kunnon peli. Pelasimme isolla ryhmällä, 22 pelaaja kävi kentällä, eli kukaan ei pelannut kokonaista peliä. Siihen nähden jäi tosi positiivinen fiilis. Noin isolla ryhmällä pystyttiin pelaamaan omannäköistä peliä. Ilves oli kuitenkin pelannut yhden treenimatsin viikko sitten, ja he selkeästi vaihtoivat vähemmän pelaajia kuin me, Nuorela mietti.

- Se että peli meiltä oli alusta lähtien semmoista futista mitä me halutaan pelaa. Pelasimme aktiivisesti, aktiivista puolustuspelaamista, rohkeaa puolustuspelaamista, koitettiin hyökkää aika vauhdikkaasti ja hyvällä tempolla, mutta ennen kaikkea se oli meidän näköistä futista.

Kaikkiaan Pirkkahallissa nähtiin varsin tasainen koitos.

- Alkuun Ilves hieman hallitsi ottelua, mutta koko ajan peli tasaantui. Varsinkin meidän prässipelaaminen toimi ajoittain todella hyvin. Esimerkiksi kummatkin maalit, jotka teimme, tulivat prässitilanteesta: Pakotimme vastustajat huonoihin ratkaisuihin, ja saatiin siitä pallo itselle ja tehtiin maalit.

- Muutenkin aika hyvin pystyttiin pitämään ilves maalipaikoilta. Itseasiassa kummallakaan joukkueella ei niitä kovinkaan paljoa ollut.

VPS avaa kilpailukautensa ensi viikon lauantaina, kun Liigacupin avausottelussa vieraaksi saapuu FC Haka. Nuorelan mukaan Ilves-ottelu palveli hyvin myös Liigacupin avausta.

- Meillä oli hyviä hyökkäyksiä ja pallonliikutteluja ajoittain, ennen kaikkea aktiivinen ja hyvävauhtinen matsi. Tästä voidaan olla tyytyväisiä. Pystyttiin voittamaan peli kahdella kentällisellä, se oli hieno nähdä. Toisella puolella oli paljon nuoria pelaajia, mutta peli ei hajonnut ja pysyi loppuun asti kontrollissa. Lopussa ei tullut paniikkia.

- Hyvin pystyttiin loppu hoitamaan ja ottamaan voitto kotiin. Tästä on hyvä viikon päästä lähteä pelaamaan Liigacupia, uskon että pystymme pelaamaan jälleen hyvän pelin ensi lauantaina, Nuorela sanoi.

Lisää uutisia