AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.03 // 21.1.2023

"Yllättävänkin valmiita molemmat joukkueet olivat" - Honka-luotsi Vasaralta kehut Liigacupin avaukselle

"Yllättävänkin valmiita molemmat joukkueet olivat" - Honka-luotsi Vasaralta kehut Liigacupin avaukselle

"Vesku" kehui lauantain ottelun tasoa. (Kuva: Veikkausliiga)

FC Hongan ja IFK Mariehamnin vauhdikas Liigacup-avaus lauantaina päättyi maalittomaan tasapeliin.

Esport Areenalla nähtiin joka tapauksessa hyvätasoinen ottelu, minkä myös Hongan päävalmentaja Vesa Vasara pani merkille.

– Ihan yllättävänkin valmiita molemmat joukkueet olivat pelaamaan ja tekemään töitä. Turhan paljon tuli helppoja virheitä jotka rikkoivat pelin rytmiä, mutta kauden ensimmäiseksi peliksi nähtiin ihan hyvätasoinen ottelu. Sääli toki, ettemme saaneet maalia tehtyä. Meillä oli varsinkin toisella puoliajalla muutama hyvä paikka ratkaista peli. Tällä kertaa tämä meni kuitenkin näin, summasi Vasara ottelun jälkeen.

Kumpikin joukkue jakoi vastuuta laajalti ja käytti hyväkseen liigacupin sääntöjen sallimat vaihdot. Vasara oli nuorten esiintymiseen myös tyytyväinen.

– Meillä oli aika paljon nuoria pelaajia kentällä ja oikeastaan kaikki esiintyivät edukseen. On hienoa nähdä, että sieltä on taas uusia honkalaisia tulossa. Joukkue oli tänään kyllä yhtenäinen ja teki töitä niin paljon kuin tässä kohtaa saatiin koneesta irti. Yrityksen tasosta ei voi yhtään valittaa, mutta tarvitsemme tietenkin vielä lisää laatua voittaaksemme pelejä.

- Meidän pitää olla pidemmissä hyökkäyksissä systemaattisempia ja laadukkaampia, sitä kautta pystymme luomaan etua ja uhkaa myös niillä. Se on tällä hetkellä meidän suurin haasteemme.

Hongan urakka Liigacupissa jatkuu ensi viikon lauantaina 28.1. Silloin vastassa on FC Lahti ja ottelu pelataan Mukkulan hallissa kello 16.00 alkaen.

– On hyvä, että olemme saaneet kaikki Liigacupin pelit lauantaille, niin saamme kokonaisia treeniviikkoja. Ensin palaudumme nyt tästä pelistä ja sitten teemme taas kovaa töitä ensi viikon ennen seuraavaa peliä. Siinäkin teemme todennäköisesti vielä paljon vaihtoja pelin sisällä ja luultavasti avauskokoonpanoonkin tulee muutoksia, Vasara toteaa.

Lisää uutisia