AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 21.1.2023

HJK kaatoi Hakan 4-0 - "Aika harvinaislaatuinen tapahtuma suomalaisessa jalkapallossa"

HJK kaatoi Hakan 4-0 - "Aika harvinaislaatuinen tapahtuma suomalaisessa jalkapallossa"

Toni Koskela iloitsi HJK:n voitosta. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK aloitti uuden vuoden ja kauden voitokkaasti, kun FC Haka jäi lauantaina tyystin töölöläisten jalkoihin lukemin 4-0.

Klubi tarjoili kevyessä pakkassäässä pelatussa ottelussa vauhdikasta hyökkäyspeliä sekä neljä upeaa maalia reilulle tuhannelle silmäparille, jotka olivat saapuneet ottelu paikan päälle seuraamaan.

– Aika harvinaislaatuinen tapahtuma suomalaisessa jalkapallossa, että päästään pelaamaan tammikuussa treenipeli yli tuhannen katsojan edessä Boltilla. Siitä vielä isot kiitokset kentänhoitajalle, että saatiin kenttä tänään pelikuntoiseksi ja sitä kautta aika upea tapahtuma tähän kauden alkuun, iloitsee HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuransa verkkosivuilla.

HJK pelasi viime kaudesta poiketen neljän puolustajan linjalla, jossa testipelaaja Mark Pabai sekä kapteeninnauhaa kantanut Jukka Raitala aloittivat laitapuolustajina. Matti Peltola oli sen sijaan nostettu topparin tontilta keskialueelle ensimmäisen jakson ajaksi, ja "Masa" olikin usein hakemassa riistoja sekä syötönkatkoja korkealta. Lucas Lingman avasi peliä Peltolan vieressä, ja laidoilla viilettivät nuoret Johannes Yli-Kokko sekä Topi Keskinen. Hyökätessä Atom liikkui laajalla säteellä keskikentän ja hyökkäyksen välissä, mutta puolustettaessa japanilainen nousi selvästi David Ezehin pariksi hyökkäyslinjaan.

HJK teki jo tauolla peräti seitsemän pelaajavaihtoa, ja minuutteja jaettiin tasaisesti kaikkien kokoonpanossa olleille pelaajille. Kenttäpelaajista ainoastaan Oliver Pettersson ja Peltola pelasivat täyden ysikymppisen. Koskela oli tyytyväinen peluutuksen onnistumiseen.

– Saimme peluutettua pelaajia juuri siten kuin halusimme: Esimerkiksi Perpa (Hetemaj) pelasi vähän pienemmät minuutit, kuten myös vasta ensimmäisiä kertoja tekonurmella pelaava Kanel (Kanellopoulos). Tuomas Ollila on ollut loukkaantuneena, joten hänkin pelasi vähän vähemmän, kun taas näytillä oleva Mark (Pabai) sai pelata hieman enemmän. Kaiken kaikkiaan peluutus meni täysin suunnitelmien mukaan, mikä on tärkeä juttu tässä vaiheessa vuotta.

Ottelun alku oli tasainen, mutta parinkymmenen minuutin jälkeen HJK iski kolme maalia liukuhihnalta. Ensin Keskinen sooloili Klubin johtoon, ja 16-vuotias hyökkääjälupaus Ezeh osui sekä Keskisen että Lingmanin tarjoiluista. Kai Meriluoto niittasi loppulukemat toisella jaksolla.

– Ensimmäinen vartti meni liukkaaseen kenttään totutellessa. Sitten pallollinen pelimme parani merkittävästi ja saimme puolustusmuotoamme hieman täsmennettyä, minkä ansiosta saimme paljon riistoja ylhäällä, ja peli oli parantuneen syöttöpelimme ansiosta käytännössä täysin kontrollissamme loppuun saakka. Olen todella tyytyväinen peli-ilmeeseemme: kentällä nähtiin dynaaminen, työteliäs ja juoksuhaluinen joukkue.

Lisää uutisia