AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 4.1.2023

​"Vaasa on aina kotini" – Samu Alanko katsoo luottavaisena uuteen VPS-kauteen

​"Vaasa on aina kotini" – Samu Alanko katsoo luottavaisena uuteen VPS-kauteen

Samu Alanko odottaa jo kautta 2023. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS julkaisi uuden vuoden kynnyksellä oman kasvattinsa Samu Alangon jatkosopimuksen.

Alanko on saanut jalkapallo-oppinsa Vaasassa ja palasi tuttuun ympäristöön kesken viime kauden puolentoista AC Oulu -kauden jälkeen. Nyt ura VPS:ssa saa siis jatkoa.

- Totta kai kiva jatkaa täällä. Oli tavoitteena saada sopimus maaliin ennen kauden varsinaista alkua ja nyt se saatiin, Alanko toteaa VPS TV:n haastattelussa.

- Oli tosi kiva palata. Alkukausi oli minulle vähän vaikea ja täällä oli tuttuja kavereita. Tämä on kuitenkin minun kasvattajaseurani ja tämä on minun kotini. Ihan sama vaikka joskus asuisin jossain muualla, niin Vaasa on aina kotini.

Siirto tuttuihin ympyröihin toi kaivattua nostetta Alangon omaan pelaamiseen. Eikä joukkueellakaan huonosti mennyt ainakaan ennakkoveikkailuihin nähden.

- Tänne tulon jälkeen asiat alkoivat rullata paremmin. Sain paljon peliaikaa ja kehityin – jouduin myös tottumaan uuteen pelipaikkaan. Joukkueen osalta moni veikkasi meitä joko suoraksi putoajaksi tai karsijaksi. Lopputulos meiltä oli enemmän kuin moni odotti, mutta todistimme kaikki vääräksi.

Kauden kohokohta Alangon on helppo nostaa esille.

- Loppukausi ja europleijarit. Vedettiin ne kovalla sykkeellä, mutta ehkä vähän bensa sitten loppui Hakaa vastaan.

Jatkosopimuksen myötä katse on tiukasti jo tulevassa ja Alanko uskoo vakaasti Vepsun parantavan viime kauden kahdeksannesta sijasta.

- Meillä on aika lailla samanlainen runko kasassa. Eiköhän muutama uusi pelaajakin tulee mukaan. Odotan että parannetaan vielä viime kaudesta, välillä oli vähän epätasaista suorittamista. Uskon että nyt kun joukkue on hitsautunut vielä paremmin yhteen, niin parempaan mennään.

Lähde: VPS TV
Lisää uutisia