AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.48 // 3.12.2022

Pelaajana ei onnistunut, fysioterapeuttina onnistui - Teemu Ahonen on osa Interin valmennustiimiä

Pelaajana ei onnistunut, fysioterapeuttina onnistui - Teemu Ahonen on osa Interin valmennustiimiä

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigajoukkueeseen voi nousta montaa kautta ja reittejä on muitakin, ellei tie pelaajana huipulle asti aukea.

Yksi hyvä esimerkki on FC Interin edustus- ja akatemiajoukkueen fysioterapeutti Teemu Ahonen, joka aloitti Interissä pelaajana B-junioreissa, josta matka jatkui A-junnujen ja akatemiajoukkueen kautta aina edustusjoukkueeseen asti. Kun paikkaa edustusjoukkueen pelikentiltä ei irronnut, Ahonen lähti opiskelemaan. Ensin urheiluhierojakouluun ja sen jälkeen vielä fysioterapeutin opintojen pariin.

Interin valmennustiimiin Ahonen löysi vuonna 2020 toisen fysioterapeutin, Ville Peltosen kautta.

– Tunnetaan Ville Peltosen kanssa entuudestaan. Pelattiin silloin samassa joukkueessa futista aladivisioonissa ja hän kysyi yhtenä päivänä pääsisinkö auttamaan testipäivinä, kun joukkue oli kasattu. Elettiin preseason-aikaa niin mä olin yhtenä päivänä auttamassa, ja sitten se lähti vähän niin kuin siitä liikkeelle. Hän kaipaili vähän lisäapuja ja saatiin sovittua seuran kanssa yhteinen diili.

- Kaikki lähti liikkeelle aika pienistä tuntimääristä, mutta tässä sitä nyt ollaan, "Teukka" avaa valmennustiimiin päätymistään.

Edustusjoukkueen kanssa työnteon lisäksi Ahonen vastaa akatemiapelaajien fyysisestä harjoittelusta ja kuntoutuksesta.

– Teen aamutreenien aikaan akatemiapelaajien kanssa yhteistyötä. Vastaan fyysisestä kehityksestä ja linjauksista sen osalta, akatemian koulun kanssa yhteistyöstä ja suunnitellaan yhdessä muiden seuran akatemiatoimintaan kuuluvien toimijoiden kanssa pelaajien viikkoja. Toki jos tulee loukkaantumisia, niin vastaan kuntoutusprosesseista heidän osalta, Ahonen kertoo roolistaan Inter-Akatemiassa.

Lisää uutisia