AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.48 // 2.12.2022

MTV Urheilun Timo Innanen Vuoden jalkapallotoimittaja - "Journalismi on joukkuepeli"

MTV Urheilun Timo Innanen Vuoden jalkapallotoimittaja - "Journalismi on joukkuepeli"

Timo Innanen on ollut pitkään eturivin jalkapallotoimittajia. (Kuva: SPL)

MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen palkittiin Vuoden jalkapallotoimittajana torstaina Captain's Ball -gaalassa.

Innanen on tehtaillut lukuisia uutisia ja nostanut esiin tärkeitä teemoja jalkapallokentiltä ja niiden laitamilta. Palkinnon perusteluissa todettiin Innasen seuranneen pitkään aktiivisesti niin kansallisia pääsarjoja kuin maajoukkueittakin, eikä kaihda kriittistäkään otetta kirjoituksissaan.

– Tämä on hieno tunnustus, josta olen ylpeä. Koen tärkeäksi muistuttaa, että journalismi on joukkuepeli. Taustalla on isompi kokonaiskuva, jossa on mukana koko MTV Urheilun jalkapallotoimitus: Ville-Veikko Valta, Anssi Shemeikka, Eetu Ikola, Riku Hellanto ja Teemu Niikko toimituspäällikkönä. Olemme pystyneet kasvattamaan hartioita, Innanen kommentoi MTV Urheilun verkkosivuilla.

– Koen, että olemme pystyneet tekemään monipuolista jälkeä. Keväällä teimme esimerkiksi olosuhteista jutun pitkään Tulosruutuun ja kauden jälkeen nostimme Veikkausliigan kriittisesti tikunnokkaan. Mukana on ollut Jyrki Aholan koskettava tarina sydänsairaudesta. Olemme käsitelleet Honkaa ja Hakaa, jotka olivat lähtökohtiinsa nähden Veikkausliiga-kauden suuria onnistujia. Olemme pyrkineet tekemään juttuja sen mukaan, mitä peli pyytää.

15 vuotta jalkapallojournalismia tehnyt Innanen on kiitollinen palkinnosta, joka liittyy juuri hänelle merkityksellisimpään lajiin.

– Aloitin kuusivuotiaana pelaamisen ja se on minulle rakkain laji. Nyt on sellainen olo, että kaikki uhraukset ovat kannattaneet, vaikka tätä työtä ei tehdäkään palkintojen takia.

Lähde: MTV Urheilu
Lisää uutisia